Skip to content
Upcoming

Na bijna 10 jaar komt er weer een Nike Air Force 1 x CLOT variant uit!

26 januari 2018 12:20
Na bijna 10 jaar komt er weer een Nike Air Force 1 x CLOT variant uit!

In 2009 vond de eerste samenwerking tussen het Hongkongse CLOT en Nike plaats. Deze legendarisch colorway was direct een hit en werd wereldwijd gerespecteerd door alle culturen. Nu, bijna tien jaar later wordt de sneaker nogmaals uitgebracht, dit keer in het wit.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en gaf een nieuwe betekenis aan basketbalschoenen op zowel binnen- als buitenvelden. Deze basketbalschoen was de eerste sneaker met Nike Air, maar zijn innovatieve karakter verbleekt bij de status die de schoen later als straaticoon zou verwerven.

Zesendertig jaar geleden was de Air Force 1 de eerste basketbalschoen met Nike Air demping, die de sportwereld voor profs en amateurs op zijn kop zette. In 2009, lang nadat de schoen de populaire streetwear was geworden die we nu kennen, werkte Nike samen met het Hongkongse merk CLOT aan een legendarische editie van de schoen. Een patroon op het versierde, zijden bovenwerk symboliseerde de Chinese traditie van voorspoed en geluk, en door het rode design viel de schoen overal op. Deze Air Force 1 Premium ‘CLOT’ is een reïncarnatie van deze editie, maar nu in het wit.

Als we kijken naar de sneaker zelf zien we wederom een zijden bovenwerk met hetzelfde patroon als de 2009 variant, dit keer is het alleen in beige en wit. Het beste detail aan de sneaker is dat onder het zijden materiaal een ander materiaal, patroon en kleurencombinatie is aangebracht wat zichtbaar wordt als het openscheurt.