Skip to content
Upcoming

CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’: Release Reminder ⏰

3 maart 2021 18:31
CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’: Release Reminder ⏰

Zaterdag 6 maart 2021 is het zover: de releasedatum van de CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’! We schreven al eerder over de re-release van deze bijzondere samenwerking en nu is het nog een paar nachtjes afwachten. Er zijn al wel enkele raffles gestart, dus schrijf je snel in om een kans te maken op deze unieke schoen. Bekijk de CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’ hier:

CLOT x Nike AM1 'Kiss of Death'
Images by Hypebeast

CLOT x Nike 2006

CLOT en Nike besloten in 2006 voor het eerst een samenwerking op de Air Max 1 aan te gaan. De schoen werd uitgebracht om de opening van de eerste ACU Sneakerwinkel in China te vieren. De oplage was erg beperkt en de exclusieve schoen kreeg een retailprijs van maar $100. Doordat er maar weinig paren beschikbaar waren, zijn de huidige resell prijzen erg hoog. Gelukkig besloten de twee brands na 15 jaar de ‘Kiss of Death’ terug te brengen!

CLOT x Nike AM1 'Kiss of Death'
CLOT x Nike

CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’ | DD1870-100

Het design van de 2021 ‘Kiss of Death’ lijkt erg op de versie van 2006. Op het design van de Air Max 1 zijn veel felle kleuren gebruikt. Zo springen bijvoorbeeld de oranje delen er meteen uit. Deze kleur is terug te vinden op de rand van de zool en op het CLOT logo op de hak. Daarnaast is onder de schoen een tekening van een voet te zien. Deze voet is ingedeeld in verschillende delen: dit zijn drukpunten van de voet.

DD1870-100
CLOT x Nike AM1 'Kiss of Death'

De Chinese invloed van CLOT is duidelijk terug te vinden op het ontwerp. Op de binnenkant van de zolen zie je verschillende energiebanen die verbonden zijn met de drukpunten van de voet. De inspiratie op het design is namelijk een oude Chinese filosofie “Qi” die gelooft dat alle energie met elkaar verbonden is.

AM1 'Kiss of Death'
Nike x CLOT

Er zijn unieke details terug te vinden. Zo is er een slangenhuid print op de swooshes gebruikt en is er op de tong lichtgroene details toegevoegd. Ook is opvallend dat in de upper doorzichtig materiaal is gebruikt, waardoor je je voeten kunt zien. Daarnaast bestaat de beige upper uit suède en is boven de hak in dezelfde kleur een leerachtig materiaal gebruikt.

sneakers

Je kunt vinden van het design wat je wil; maar dat er enorm veel creativiteit is gebruikt, staat vast. De CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’ zal releasen op 6 maart 2021 om 9:00 uur vanaf €129 via Nike. Check de Sneakerjagers Releasekalender om te kijken waar je je alvast kunt inschrijven voor een raffle! Veel succes!

Clot X Nike Air Max 1 'Kiss of Death' - 2021

DD1870-100 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders