Skip to content
Upcoming

Verschijnt er in maart een CLOT x Nike Air Max 1?

17 januari 2021 12:00
Verschijnt er in maart een CLOT x Nike Air Max 1?

Om gelijk maar antwoord te geven op de vraag, ja. Het is al even geleden dat we wat over de CLOT x Nike Air Max 1 hebben gehoord, maar er is mogelijke releasedatum bekend. In de lente van 2020 doken de eerste geruchten op. Volgens de geruchten zouden er twee colorways releasen op het model die zijn geïnspireerd op een eerdere Air Max 1 collab van CLOT x Nike, genaamd ‘Kiss of Death’.

Het is ondertussen zo’n vijftien jaar geleden dat we de originele CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ zagen voorbij komen. De samenwerking tussen CLOT x Nike was zeer gewild, echter verschenen er maar weinig paartjes. Er werd gebruik gemaakt van opmerkelijk materiaal, zoals suède, struisvogelleer en slangenprint. Daarnaast waren er ook opvallende details te vinden op het bovenwerk. Mede dankzij het gewaagde, maar succesvolle kleurpallet was de sneaker een groot succes.

In 2013 zagen we een tweede Air Max 1 samenwerking verschijnen tussen CLOT x Nike. Dit keer werd de sneaker verwerkt in een grijze colorway. Op deze sneaker werd de Nike Hyperfuse technologie geïntroduceerd die zorgde voor betere ventilatie en functionaliteit. Op de sneaker werden ook kenmerkende OG ‘Kiss of Death’ elementen verwerkt.

CLOT x Nike Air Max 1

Helaas zijn er nog geen afbeeldingen opgedoken van de aankomende CLOT x Nike samenwerking. Volgens sneaker leaker @py_rates_ verschijnen er, zoals we al zeiden, twee colorways. We verwachten dat de aankomende release eruit komt te zien als een combinatie van de voorgaande ‘Kiss of Death’ collab. Het ziet ernaar uit dat de colorways beschikken over bruine en grijze bovenwerken met hierop rode Swooshes en mudguards. Achterop de hiel lijkt een soort patch te vinden te zijn. Onder het bovenwerk loopt een midsole met spikkels, verwerkt in de kleur van het bovenwerk.

De samenwerking tussen CLOT x Nike zal op zaterdag 6 maart 2021 gereleased worden via Nike. Hoewel er nog geen beelden naar buiten zijn gekomen, kunnen we hieronder wel een mock-up delen van hoe de sneaker er mogelijk uit komt te zien. Scroll naar beneden om de mock-up te checken! Houd Sneakerjagers in de gaten voor je dagelijkse portie nieuws.


Clot X Nike Air Max 1 'Kiss of Death' - 2021

DD1870-100 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders
CLOT x Nike Air Max 1