Skip to content
Upcoming

CLOT laat zijn creativiteit los op de Air Jordan 14 Low en Air Jordan 35

22 december 2020 16:04
CLOT laat zijn creativiteit los op de Air Jordan 14 Low en Air Jordan 35

Na een vrij rustig jaar brengt Edison Chen en Kevin Poon’s label, CLOT, een nieuwe samenwerking met Jordan Brand uit in het voorjaar van 2021. Zij hebben hun creativiteit op bijzondere wijze losgelaten op de Air Jordan 14 Low en Air Jordan 35 modellen. Dankzij Hanzuying hebben we een duidelijk beeld gekregen van de CLOT x Jordan Brand collab.

CLOT is een streetwear label en een lifestyle merk dat werd opgericht door Edison Chen en Kevin Poon. Het merk focust zich voornamelijk op de brug tussen de oosterse en westerse cultuur. CLOT is altijd druk bezig met samenwerkingen met internationale merken, zoals Disney, Coca Cola en Jordan Brand. Ondertussen heeft het label al vier fysieke winkels geopend. Naast kleding verdiepen ze zich ook in muziek, cultuur en design.

In het jaar ’98 zagen we de Air Jordan 14 debuteren. Het was de eerste signature sneaker die werd gereleased nadat Michael Jordan voor de tweede keer met pensioen ging bij de NBA. Er werden in totaal acht colorways uitgebracht, waarvan drie colorways gedropt werden op het low-top model. In 2005 zagen we pas de eerste retro colorways verschijnen.

CLOT x Air Jordan 14 Low/ CLOT x Air Jordan 35

Het label CLOT een nieuwe colorway op de Air Jordan 14 Low. Het belangrijkste detail op het bovenwerk van het laag uitgesneden model is de kleurstelling van ‘Sepia Stone/Terra Blush/Desert Sand’. De middenvoet en hiel zijn gecreëerd van bruin suède, gefabriceerd in traditionele terrecotta stijl en verbonden met bruin draad. Hier en daar, zoals op de voorvoet en tong is enkele branding te vinden. De combinatie van kleuren maken de look helemaal af.

Ook zal de Air Jordan 35 deel uit maken van de samenwerking, echter zijn er tot dusver nog geen afbeeldingen naar buiten gekomen van deze sneaker. Helaas is er ook nog geen releasedatum bekend gemaakt. Ben jij benieuwd naar hoe de Air Jordan 35 eruit komt te zien en wanneer de samenwerking dropt? Houd dan dagelijks Sneakerjagers in de gaten zodat jij altijd up-to-date zal zijn van het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor afbeeldingen van de Air Jordan 14 Low.


clot x air jordan 14
clot x air jordan 14
clot x air jordan 14

Images by: Hanzuying