Skip to content
Upcoming

Closer Look: Air Jordan 1 Satin ‘Black Toe’

29 juli 2019 13:34
Closer Look: Air Jordan 1 Satin ‘Black Toe’

Er was natuurlijk al lang bekend dat de Air Jordan 1 Satin ‘Black Toe’ zou uitkomen in de maand augustus. Nu de release echt dichtbij begint te komen zijn er nieuwe foto’s beschikbaar gekomen van de geliefde colorway. En op deze foto’s zijn de details nog beter te zien.

De ‘Black Toe’ colorway van de Air Jordan 1 kwam voor het eerst uit in 1985 en was een van de eerste colorways van de Air Jordan 1. Daarnaast is de sneaker erg bekend van de foto waar Michael Jordan te zien in met een paartje op zijn nek geknoopt. Tegenwoordig is de ‘Black Toe’ één van de meest populaire colorways van de Air Jordan 1. Nu gaat Jordan Brand de geliefde colorway dus in een Satin uitvoering voor dames uitbrengen.

Satin

Wat meteen opvalt is dat het satijn niet zo erg aanwezig is als bij eerdere Satin releases. Zo zagen we bij de Satin versie van de ‘Shattered Backboard’, ‘Bred’ en ‘Royal’ ook een toebox en Swoosh van satijn. Bij de ‘Black Toe’ is dit alleen beperkt tot de hak en enkel van de sneaker. Hierdoor heeft de sneaker een stuk meer weg van de originele versie. Dit komt natuurlijk door het gebruik van het leer op de sneaker. Zo is de witte toebox en de zwarte Swoosh gewoon gemaakt van leer en niet van satijn.

Daarnaast zien we dat het Jordan Wingslogo niet gegraveerd is in de sneaker maar er op is gestikt. Het lijkt namelijk een metalen plaatje die op het bovenwerk van de sneaker ligt. Ook zien we de Nike branding, zoals gewoonlijk, op de tong van de sneaker.

De Air Jordan 1 Satin ‘Black Toe’ zal zaterdag 17 augustus verkrijgbaar zijn via de Nike SNEAKRS app voor €150,-, Let wel op! Het is een WMNS release wat betekend dat de echt grote maten boven de 44.5 niet beschikbaar zullen zijn.


Air Jordan 1 Satin 'Black Toe'

CD0461-016 · Prijs vanaf €139,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Satin "Black Toe"
Air Jordan 1 Satin "Black Toe"
Images by Air.Jordan.com