Skip to content
Sustainability

Christaan Maats te gast in de eerste aflevering van Sneakerjagers Pure

23 september 2020 11:23
Christaan Maats te gast in de eerste aflevering van Sneakerjagers Pure

In de eerste aflevering van Sneakerjagers Pure, de podcast over duurzaamheid in de sneakerwereld, vertelt Christiaan Maats over zijn ervaringen op het gebied van verandering in product en design. Hij ondersteunt bedrijven die willen verduurzamen.

OAT Shoes

In 2008 richt Christaan OAT Shoes op. Shoes that Bloom! Hij creëert sneakers die volledig afbreekbaar zijn. De sneakers kun je, nadat ze versleten zijn, letterlijk in de grond begraven. Na een tijdje bloeien er dan bloemen uit! Op een missie om coole dingen te maken en de wereld te veranderen is deze product designer en sustainability expert dus niet vreemd.

Alleskunner

Zijn passie om de wereld kennis te laten maken met sustainability en design brengt hem naar de Technische Universiteit Delft waar hij docent is, naar het collectief Noorderwind waar hij Brand & Product development expert is en naar het welbekende en nieuwe DFNS waar hij aan de slag is gegaan als Sustainability Director. Ook wordt Christiaan veel gevraagd als spreker op gelegenheden waar het gaat over de toekomst van sustainable product development en is hij trainer van een driedaagse track van Circo om je bedrijf heel praktisch circulair te maken. In de eerste aflevering van Sneakerjagers Pure vraagt Liesbeth, host van de show, hem de hemd van het lijf over zijn visie op de productie in de sneaekerwereld.

De eerste aflevering van Sneakerjagers Pure, de podcast, kun je bekijken op YouTube kanaal van Sneakerjagers of beluisteren op Spotify.

Sneakerjagers Pure de podcast