Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year’

18 januari 2019 13:58
De Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year’

Voor ons is het alweer een tijdje 2019 maar het chinese nieuwe jaar is nog niet geweest! Het komt steeds dichterbij en zo verschijnen er ook steeds meer Nike Chinese New Year sneakers. De volgende leaked sneaker is een echte Nike klassieker, de Air Force 1.

Chinees Nieuwjaar is voor bijna geheel Azië een van de meest belangrijke feestdagen van het jaar. Het komende jaar is het voor de Chinezen 4716, het jaar van het zwijn. De afgelopen twaalf jaar bewijst Nike een gunst aan China en Azië met een exclusieve Chinese New Year release.

Ook dit jaar komt er weer een spannende colorway op het altijd gewilde Air Force 1 model. Dit jaar is echter wel net iets anders. Normaal maakt Nike een colorway die gebasseerd is op het nieuwe jaar, wat komend jaar dus een zwijn zou zijn. Dit jaar maakt nike een tribute aan de afgelopen 12 jaar, omdat 12 jaar een bepaalde belangrijke cyclus is binnen de tradities.

De details

In de nieuwe Air Force 1 ‘Chinese New Year’ zien we verschillende hoogtepunten van alle releases. Wat we vooral zien is detail. Nike weet als geen ander hoe ze los kunnen gaan op een colorway en deze variant bewijst dat maar weer eens. Het bovenwerk is opgemaakt uit verschillende materialen. Zo is de toebox en mudguard gemaakt van een soort fluwelen materiaal met mini swooshes en gouden bloemen details. Het middelste paneel heeft een meer aztek achtige look terwijl de achterkant gemaakt is van rood slangeleer. Over de upper ligt een goudkleurige suede swoosh met zichtbare robuuste stikseldetails. De liner, tongue en laces zijn zwart met hier en daar rode en gouden Nike branding details. Aan de onderkant een allwhite midsole en outsole die de nogal drukke sneakers alsnog rustig en ontzettend clean doen lijken.

Helaas is er nog niet een releasedatum bekend maar we verwachten hem rondom de dag van het Chinese Nieuwejaar wat begin februari is.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year’

Prijs: TBA
Stylecode: AV5167-600
Releasedatum: eind januari/begin februari


Chinese New Year
Chinese New Year
Chinese New Year
Picture by; Solebyjc
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date