Skip to content
Upcoming

Release reminder van de Nike Dunk Low ‘University Blue’

31 mei 2021 23:00
Release reminder van de Nike Dunk Low ‘University Blue’

Nike Dunk Low University Blue

De release van de Nike Dunk Low University Blue komt steeds dichterbij. De colorway heeft al vele harten veroverd en er wordt al gesproken over ‘het beste design van het jaar’. Heb jij je reminder al aangezet via onze app? Scroll dan gauw verder om alle details te checken!

De groei in populariteit

Nike brengt al sinds 1985 Dunks op de markt en de populariteit van de sneaker lijkt nog elk jaar te groeien. Niet alleen onder de basketballers en skaters, maar onder een veel grotere doelgroep. Dit zie je ook terug aan de snelle verkoop.

Hoe kan het dat de sneaker nog steeds zo populair is? De sneaker is super praktisch en stijlvol, maar dat is niet alles. Ondanks het silhouet qua vorm hetzelfde is, blijft de Nike Dunk Low ons de laatste jaren erg verrassen. De kleurencombinatie, het materiaal en de collabs worden met het jaar creatiever. Toch lijkt een simpel design als de opkomende University Blue kicks toch kans te maken om de titel ‘het beste design van het jaar’ te krijgen. De grootste reden hiervan zit ‘m in het verhaal achter de kleur.

University Blue

University Blue kleur die prominent aanwezig is in de geschiedenis van Nike. Deze blauwe kleur refereert namelijk naar Michael Jordan zijn collegiale dagen op Chapel Hill in North Carolina. Op deze school begon Michael Jordan zijn basketbal carrière in zijn lichtblauwe uniform.

Als eerbetoon voor Michael Jordan en de universiteit, kwam dit jaar nog de Air Jordan 1 Retro HighUniversity Blue’ uit. Dit wordt door sommige mensen omschreven als het beste Air Jordan design van 2021. Zoals wij nu zien krijgt de nieuwe Dunk Low dezelfde energie!

Details | DD1391-102

De kicks hebben een frisse colorblocking met een basis van wit leer op de zijkanten, tenen, enkelkraag en tong. De blauwe kleur is te zien op de overlays, Swoosh en tong. Daarnaast zie je de twee kleuren elkaar aanvullen op de rubberen zolen. De sneaker heeft ook veel weg van de Nike Dunk Low Coast die in januari 2021 dropte.

Releasedatum van de Nike Dunk Low University Blue

De officiële releasedatum staat nog niet vast, maar de verwachte releasedatum is 04 juni 2021. De schoen zal verkrijgbaar zijn vanaf €100,- bij Nike en geselecteerde retailers. Houd onze releasekalender in de gaten om de exacte datum van de Nike Dunk Low ‘University Blue’ niet te missen!

Nike Dunk Low 'University Blue'

DD1391-102 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Blijf dagelijks op de hoogte over nieuwe releases, sneaker en streetwear gerelateerde content via onze nieuwspagina en Instagram.

By Sneakerjagers