Skip to content
Upcoming

CHapter VI: Pride Of Portugal

20 maart 2018 09:12
CHapter VI: Pride Of Portugal

Chapter VI of VII: Er is geen opoffering te groot om jouw land te mogen bedanken waarin je bent opgevoed. Het land waarin je geleerd wordt dat alleen goud (de winst) telt en je nooit genoegen moet nemen met minder dan goud (of de winst). Dit hoofdstuk gaat over het land waar Cristiano Ronaldo is geboren: Portugal.

Cristiano is trots op het gegeven dat hij een Portugees is. Dankzij zijn opvoeding daar is hij een geboren leider en winnaar geworden en dat laat hij nu ook zien in het zesde hoofdstuk van zijn verhaal. Hieronder een korte samenvatting van de hoofdstukken 1 tot en met 5:

Chapter I “Savage Beauty”

De schoen bevat een lavaprint wat kenmerkt is voor het eiland waar hij is opgegroeid, namelijk Madeira. Het eiland zal altijd in zijn hart blijven en was dan ook trots dat er een schoen gemaakt werd speciaal voor hem.

Chapter II “Natural Diamond”

De schoen is blauw gekleurd met zwart. Daarnaast heeft het een diamante swoosh wat kenmerkt dat Ronaldo een diamant is. Toen ronaldo namelijk 12 jaar oud was verliet hij zijn thuis voor een kans op een profcarrière. Ronaldo werkt altijd hard en wilt altijd de beste zijn, een diamant is altijd te slijpen om nog mooier (beter) te worden.

Chapter III “Discovery”

Deze schoen is gemaakt ter ere van de ontdekking van Cristiano Ronaldo door Sir Alex Ferugson in een oefenwedstrijd tegen Manchester United. Vijf dagen na de wedstrijd was de transfer rond tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United. De groene kleur op de schoen staat symbool voor de clubkleuren van Sporting Lissabon. Achterop de schoen staat de datum 07-08-03 dit is de datum dat de wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Manchester United plaats vond.

Chapter IV “Forged For Greatness”

Deze schoen staat voor de switch naar nummer 7 bij Manchester United. Hiervoor speelde hij met nummer 28 die in romeinse cijfers op de hak staat geschreven. Hij had niet verwacht dat hij nummer 7 zou krijgen bij Manchester maar Sir Alex Ferguson stond erop. Ronaldo kreeg hierdoor een grote taak bij de club omdat hij wist welke grootheden in het shirt van Manchester hebben gespeeld met rugnummer 7.

Chapter V “Cut For Brilliance”

De witte kleuren zijn gekozen omdat hij nu een succes is bij zijn huidige club Los Blancos (Real Madrid). De diamante kleur over de schoen heen is omdat het een diamant is die perfect geslepen is en waar geen record meer veilig voor is. Het gekleurde bovenwerk (flyknit) staat voor het licht dat door een diamant heen gaat. Waar het in Chapter II nog een ruwe diamant is, is het bij Chapter V een perfect geslepen diamant die alleen maar presteert en alles binnenhaalt wat binnen zijn bereik ligt.


Chapter VI “Pride of Portugal”

Dit verhaal gaat over de trots voor zijn land en de winst die hij met Portugal behaalde op het EK in 2016. Ronaldo was geblesseerd geraakt in de finale en moest zijn team naar de overwinning coachen/juichen vanaf de zijlijn. Hij kon niet de ster/leider zijn die hij wilde zijn voor Portugal tijdens de finale maar hij is niet minder trots op zijn land. Hoofdstuk 6 van de 7 draait dan ook volledig om de winnaarsmentaliteit en de trots op zijn land Portugal.

Cristiano Ronaldo zal in de wedstrijd tegen Egypte gaan spelen op de Nike Mercurial Superfly 360.


Nike Mercurial CR7 Chapter VI
Prijs: €185-€295
Colorway: Clear Jade/Zwart/Hyper Turquoise/Metallic Vivid Gold
Shoplink: >>hier<<