Skip to content
Watch

Chanica Kist is te gast in de vierde aflevering van de Sneakerjagers podcast

8 oktober 2019 18:00
Chanica Kist is te gast in de vierde aflevering van de Sneakerjagers podcast

Eén van de gasten in de vierde aflevering van onze podcast is Chanica Kist a.k.a. @shoenica ofwel The Godmother of sneakers.

Chanica heeft een duizelingwekkende verzameling sneakers, voornamelijk Nike Air Max 1 en is volgens Nike één van de grootste verzamelaars ter wereld.

Al op jonge leeftijd werd Chanica Kist besmet met het Nike Air Max virus toen zij een klasgenootje zag met exclusieve Air max schoenen uit Japan. Vanaf die dag stak zij al haar verdiende geld in het opbouwen van een eigen jaloersmakende verzameling. Vanuit haar in 2017 geopende consigmentstore ‘Chaptr One’ in Amsterdam koopt en verkoopt ze nu exclusieve en hype sneakers aan een breder publiek en andere verzamelaars.

Chanica is ook één van de weinige verzamelaars die het voorrecht had om Tinker Hatfield (dé ontwerper van Air Max) te ontmoeten en mee te denken over nieuwe ontwerpen. Hoe cool is dat! Als er iemand alles weet van Air Max is het dus Chanica die terecht de titel ‘sneakerqueen’ van Nederland draagt.

We zijn natuurlijk benieuwd wie haar bronnen zijn, welke fora en chatgroepen zij volgt en welke paartjes nog op haar verlanglijst staan. Ook willen we weten hoe groot haar verzameling nu daadwerkelijk is en welke paartjes zij het meest koestert. Valerio en Non zitten vol met vragen en stellen die allemaal in de vierde aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’.

De gloednieuwe aflevering is te beluisteren of te zien vanaf woensdag 9 oktober 08:00 uur op SpotifyApple podcast of Youtube