Skip to content
Newsfeed

CEO Bjørn Gulden bevestigt dat adidas geen YEEZY meer zal verkopen

7 augustus 2023 14:49
CEO Bjørn Gulden bevestigt dat adidas geen YEEZY meer zal verkopen

De YEEZY-lijn zal niet doorgezet worden, bevestigt adidas CEO Bjørn Gulden. De lijn in samenwerking met Kanye West, beter bekend als Ye, werd eind 2022 gestopt. In de eerste maanden van 2023 werden de overgebleven silhouetten alsnog verkocht en gingen de opbrengsten naar verschillende goede doelen. In een statement bevestigd Gulden nu dat de lijn niet doorgezet zal worden.

Donaties

Het is al een tijdje onrustig op het hoofdkantoor bij adidas. Na de split van Ye en adidas, zijn er veel vragen geweest rondom de resterende YEEZY silhouetten en de opkomende releases van het Duitse merk. In de afgelopen maanden heeft adidas de resterende voorraad gereleased en gingen opbrengsten naar goede doelen.

Eerder in augustus 2023 maakte Financial Times bekend dat adidas al ruim 110 miljoen dollar had gedoneerd aan organisaties die strijden tegen antisemitisme. In een statement uitte Gulden dat hij positief was over de toekomst en hoopte in 2025 weer op de rit te zijn op het gebied van verkoopcijfers.

“We have inherited a situation that was very unfortunate,” voegde Gulden toe. “I think the Yeezy business and the [Nike] Jordan business were the only two collabs in the world that were creating these kind of premiums over a longer period. Our task now is to limit the damage, get rid of the inventory, use the proceeds for good and lead the business without Yeezy.”

Einde YEEZY

Nog geen week later na dit statement, kondigt adidas een definitief einde aan van de YEEZY-lijn. In een Retail Dive bevestigt Gulden dat er geen toekomst is tussen adidas en YEEZY. “The YEEZY product is something that [Ye] created, he’s the inventor of it and we have been his partner. To take his designs and sell them off later, which we technically legally could do, is not part of our strategy“, vertelt Gulden.

De YEEZY voorraad die in de eerste maanden van 2023 uitgebracht werd, leverde het bedrijf een omzet van 441 miljoen dollars op. Met deze releases heeft adidas 20% van de huidige YEEZY voorraad verkocht. Gulden bevestigt dat adidas de verkoop van de huidige voorraad in 2023 doorgezet zal worden, maar dat het bedrijf nog niet weet in welke mate dit zal gebeuren.

“The uncertainty on each of these drops is so big and we don’t want to have people believing that we have sales and profits in the pocket”, aldus Gulden.

Houd de nieuwspagina in de gaten voor meer updates rondom adidas en YEEZY. In augustus 2023 worden verschillende YEEZY silhouetten verwacht bij adidas, waaronder de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Slate’, Boost 700 V2 ‘Static’ en Slide ‘Slate Grey’. Houd de releasekalender in de gaten voor updates.