Skip to content
Upcoming

COMME des GARÇONS x Nike Shox TL

2 juni 2019 10:32
COMME des GARÇONS x Nike Shox TL

De CDG x Nike Shox TL werd voor het eerst gezien tijdens de SS19 Fashion Week in Parijs. Kort geleden werd de sneaker al uitgebracht in Japan, maar nu krijgt de sneaker ook een wereldwijde release.

COMME des GARÇONS is een Japans modemerk dat in 1969 werd opgericht door Rei Kawakubo. De naam betekent “Like Boys”. Het merk werd succesvol toen zij in 1978 een kledinglijn voor mannen uitbracht. De collecties staan bekend om hun verdrietige en/of punk stijl. Ook heeft COMME des GARÇONS een casual luxury lijn, genaamd COMME des GARÇONS Play. Dit is te herkennen aan het kenmerkende hartjes logo met twee ogen. Dit is de bekendste kledinglijn van het merk op dit moment.

CDG x Nike Shox TL

COMME des GARÇONS heeft het retro model van Nike een make-over gegeven. Dit keer beschikt de sneaker over een volledig zwart gekleurde upper. De upper is gemaakt van textiel. Ook heeft de upper een effect gekregen waarin het lijkt dat er in de stof is geknipt, zoals de Swoosh, de hak en de voorkant. Op de tong staat in witte letters de co-branding van CDG en Nike. Over de sneaker heen zit een gouden, afneembare ketting. De afneembare ketting is bevestigd tussen de Shox TL’s futuristische sole unit.

Vanaf donderdag 13 juni is het mogelijk om de CDG x Nike Shox TL te shoppen bij Dover Street Market retailers wereldwijd. Momenteel is de sneaker alleen nog verkrijgbaar in Japan. Wil jij op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Houd dan dagelijks Sneakerjagers in de gaten zodat jij geen enkele release meer mist.


CDG x Nike
CDG x Nike
CDG x Nike
Images by Hypebae