Skip to content
Upcoming

Burberry released ‘Logo Print’ sneaker

9 mei 2019 14:48
Burberry released ‘Logo Print’ sneaker

Burberry heeft een nieuwe sneaker gereleased in 2 verschillende colorways. Een blauwe colorway en een zwart/witte colorway.

In 1856 werd het Engelse merk Burberry opgericht door Thomas Burberry. De eerste winkel werd geopend in Basingstoke Hampshire. In 1870 was Burberry een merk dat bekend stond om zijn outdoor kleding. Burberry introduceerde in 1880 een nieuwe stof genaamd Gabardine. Dit is een duurzame stof die ademend is, maar ook waterafstotend. De draden van de stof worden eerst waterafstotend gemaakt voordat ze geweven worden. Ook heeft Burberry patent op deze stof aangevraagd in 1888. Het hoofdkantoor is gevestigd in Haymarket, Londen. Hier werd ook Burberry’s eerste winkel geopend in Londen in 1891. Het merk werd in 1955 overgekocht door de organisatie Great Universal Stores. Sinds de organisatie de laatste bezittingen had verkocht in 2005, werden de aandelen van Burberry onder eigen naam verhandeld.

De details

Burberry’s nieuwste sneaker is de ‘Logo Print sneaker’. Deze sneaker is uitgekomen in 2 verschillende colorways. Een ‘Blue overdyed’ colorway en een ‘Optic white/black’ colorway.

De ene colorway beschikt over een lichtblauwe kleur en is gemaakt van het materiaal gabardine. Ook beschikt de sneaker over zilverkleurige ogen voor de lichtblauwe veters. Op de zijkant staat groot ‘Burberry’ in witte dik gedrukte letters. Daarnaast valt de naam half op de zool en half op de upper.

Ook heeft Burberry een contrasterende colorway uitgebracht. De sneaker beschikt over een zwarte zool, neus en veters. Verder beschikt de upper over een witte kleur. De tekst op de zijkant valt erg op, want de letters zijn verdeeld in zwart en wit. De bovenkant van de letters is zwart op een wit bovenwerk en de onderkant beschikt over een witte kleur op de zwarte zool.

Het is nu mogelijk om deze 2 nieuwe colorways te shoppen via burberry.com. Ook verwachten wij dat deze sneaker binnenkort verkrijgbaar zal zijn via farfetch.com. Echter hangt er wel een prijskaartje van $390 USD aan deze sneaker. Om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws houd je Sneakerjagers goed in de gaten.


Burberry Logo Print Two-tone Cotton Gabardine Sneaker

Prijs: $390 (omgerekend: €349,-)
Colorway: Optic white/black
Stylecode: 80098921

>> Shop deze sneaker hier <<

Burberry Logo Print sneaker
Burberry Logo Print sneaker

Burberry Logo Print Cotton Gabardine Sneaker

Prijs: $390 (omgerekend: €349,-)
Colorway: Blue overdyed
Stylecode: 80156531

>> Shop deze sneaker hier <<

Burberry Logo Print sneaker
Burberry Logo Print sneaker
Images by Burberry