Skip to content
Upcoming

Black Fives x PUMA kondigen samenwerking aan

3 februari 2021 16:19
Black Fives x PUMA kondigen samenwerking aan

Voor Black History Month 2021 heeft PUMA de handen ineengeslagen met non-profit organisatie: Black Fives Foundation. Samen willen ze de vergeten NBA-geschiedenis van Afro-Amerikanen onder de aandacht brengen. De partnerschap is niet eventjes. Black Fives en PUMA kondigen een langdurige samenwerking aan.

Pas sinds 1950 werden zwarte mensen toegelaten tot de basketbal league, dit is pas 4 jaar na de oprichting. Sinds 2002 houdt de Black Fives Foundation zich bezig met het onderzoeken, bewaren en onder de aandacht brengen van de zwarte geschiedenis van het basketbal. Het partnerschap met PUMA zal de foundation helpen om een breder publiek te bereiken en het onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Het is belangrijk om te weten wie de NBA onder anderen groot heeft gemaakt.

Februari is Black History month. Speciaal voor deze belangrijke maand, brengt PUMA in samenwerking met Black Fives Foundation een sneaker en kleding collectie op de markt. “Ik ben trots en vereerd om samen met PUMA een betekenisvol, langdurig verschil te maken,” zei Claude Johnson, oprichter van de Black Fives Foundation. De gemeenschappelijke missie is om diegenen in de schijnwerpers te zetten “die de weg hebben helpen effenen voor het spel van vandaag”.

Black Fives Foundation x PUMA collectie

De eerste collectie bestaat uit één sneaker, kleding items en accessoires. De kleding heeft een beige tint gekregen en heeft het Black Fives Foundation logo. Ditzelfde logo zien we op de tong van de sneaker. De high-top sneaker heeft een upper van beige canvas. Het PUMA logo over de zijkant van de sneaker beschikt over, onder anderen, een blauwe kleur en verschillende materialen. Ook de veters hebben deze blauwe kleur. Door de wat verkleurde zool, heeft de PUMA sneaker een vintage look. Op de insole staat een stukje geschiedenis geschreven door de Foundation.

Black Fives Foundation x PUMA
Black Fives Foundation x PUMA

We kunnen de Black Fives x PUMA collectie deze maand verwachten. De collecties schoenen en kleding met de slogan ‘Make History Now’ van de Foundation worden over de hele maand uitgerold. Ook de foto’s van de kleding is te zien onderaan dit blog. Houd de sneaker releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een release.

Black Fives Foundation x PUMA