Skip to content
Upcoming

Billie Eilish x Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ en Air Jordan 15 SP release

16 september 2021 13:51
Billie Eilish x Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ en Air Jordan 15 SP release

Singer- songwriter Billie Eilish heeft samengewerkt met Air Jordan en komt met een felgroene Air Jordan 1. Voor wie Billie Eilish een beetje kent, weet dat de zangeres fan is van de neongroene kleur. Van outfit tot haarkleur, neongroen is kenmerkend geworden voor de Amerikaanse zangeres. De Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ wordt 30 september 2021 gereleased.

Billie Eilish als stijlicoon

Air Jordan is een samenwerking begonnen met de 19-jarige singer- songwriter. Billie Eilish werd in 2015 bekend met haar nummer ‘Ocean Eyes’. Samen met haar broer maakt en zingt zij al haar nummers. Hier heeft ze op haar jonge leeftijd al zeven grammy’s mee gewonnen. Naast haar succesvolle muziek carrière, staat Billie ook bekend om haar kledingstijl.

De stijl van Billie is het best te omschrijven als oversized, baggy en bold. Tot dit jaar kleedde ze zich vooral in wijde broeken met bijpassende truien of jassen van merken als Louis Vouitton, Gucci en Burberry. Deze baggy outfits werden kenmerkend voor de zangeres en toen ze in 2021 in een roze ballroom jurk op het Met Gala verscheen, was dit ook een shock voor velen.

Billie Eilish outfit 2020
Gucci pak van Billie Eilish 2020 l Foto van David Crotty
Billie Eilish outfit 2020
Billie Eilish in Valentino 2020 l Foto van Steve Granitz
Billie Eilish outfit 2020
Billie in Burberry 2020 l Foto van Gareth Cattermole

De Billie Eilish x Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ l DN2857-330

In de Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ in samenwerking met Billie Eilish zien we een bekende kleur. Het silhouet van de sneaker bestaat volledig uit een neongroene kleur. De upper betaat uit felgroen leer en de tong van de schoen is van nylon. Op de tong is het logo ‘Bloshsh’ gedrukt. Dit asymmetrische poppetje is het logo van Billie Eilish dat ook op haar eigen merch te zien is. De binnen- en buitenzool hebben dezelfde felle groene kleur en ook de veters matchen bij de rest van de sneaker.

Billie Eilish x Air Jordan 1 KO 'Ghost'
Foto’s van Nike
Billie Eilish x Air Jordan 1 KO 'Ghost'
Billie Eilish x Air Jordan 1 KO 'Ghost'

Billie Eilish x Air Jordan 1 KO

DN2857-330 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

De kleur van de Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ is typerend voor Billie. Niet alleen draagt ze de neonkleur veel, ook is het een tijdje haar haarkleur geweest. In een aflevering van ‘Sneaker Shopping With Complex‘ (2019) is te zien dat de zangeres meerdere malen een knalgroene sneaker vastheeft.

Zo waren de Air Jordan 1 ‘Gatorade’ en de Don C x Jordan Legacy 312 NRG ‘Ghost Green’ volgens haar toffe kicks. In haar eigen samenwerking zien we ook hints naar deze paartjes.

De AJ1 van Billie deelt dezelfde kleur als de Don C x Jordan Legacy 312 NRG ‘Ghost Green’. Deze sneaker is in tegenstelling tot de Air Jordan 1 KO ‘Ghost’ niet volledig groen, maar het grootste deel van de upper deelt wel deze kleur. De Air Jordan 1 ‘Gatorade’ heeft een lime-kleurige colorway. Het silhouet bestaat van top tot teen uit dezelfde kleur. Dit is bij de Billie Eilish x Air Jordan 1 ook het geval, alhoewel de kleur wel verschilt van de ‘Gatorade’.

Don C x Jordan Legacy 312 NRG
De Don C x Jordan Legacy 312 NRG
Air Jordan 1 Retro High OG Gatorade
De Air Jordan Retro 1 High OG Gatorade

Air Jordan 1 Retro High OG Gatorade Edition

AJ5997-345 · Prijs vanaf €159,-

Naar alle aanbieders

Billie Eillish x Air Jordan 15 SP l DN2863-200

Naast de Air Jordan KO ‘Ghost, brengt Billie ook een andere sneaker uit. Samen met Nike heeft de zangeres de Air Jordan 15 een make-over gegeven. In tegenstelling tot de felgroene kleur van de Air Jordan 1 heeft de AJ 15 een neutrale beige kleur gekregen. Het grove silhouet heeft van top tot teen beige kleur gekregen. Het paar heeft een matte look en is gemaakt van leer.

Voor velen is de Air Jordan 15 het minst favoriete Air Jordan model. Billie daarentegen is juist fan van dit model, mede omdat de rest van de wereld het een lelijk model vindt. De schoen heeft een ietwat futuristische look en in de binnenzool is het logo van Billie te vinden.

Billie Eilish x Air Jordan 15
Foto’s van Nike
Billie Eilish Air Jordan 15
Billie Eilish Air Jordan 15
Billie Eilish Air Jordan 15

Billie Eilish x Air Jordan 15 'Beige'

DN2863-200 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Billie Eilish x Air Jordan KO ‘Ghost’ wordt op 30 september 2021 gereleased. Op dezelfde datum zal de Billie Eilish x Air Jordan 15 ook gereleased worden. Houd de releasekalender in de gaten om zo geen enkele release te missen. Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook om up-to-date te blijven over de laatste sneakers.