Skip to content
Newsfeed

Beyoncé en adidas stoppen IVY PARK samenwerking

27 maart 2023 14:00
Beyoncé en adidas stoppen IVY PARK samenwerking

De langdurige samenwerking tussen Beyoncé en adidas komt tot een einde. Onder de naam IVY PARK brachten de twee namen sinds 2019 al verschillende collecties uit. Nu, anno 2023, stopt de samenwerking tussen de twee namen na tegenvallende verkoopcijfers.

In 2016 richtte zangeres Beyoncé Giselle Knowles-Carter, beter bekend als Beyoncé, haar eigen kledingmerk op; IVY PARK. Samen met Topshop, bracht de zangeres destijds verschillende collecties uit. In 2018 stopte de samenwerking met Topshop en sloot de zangeres zich in 2019 aan bij adidas.

Bij adidas werd Beyoncé aangewezen als creative design partner van de IVY PARK-lijn. De kledinglijn omvatte sneakers, kleding en accessoires. Begin februari 2023 bracht IVY PARK de ‘PARK TRAIL’ collectie uit. In de campagne waren onder andere Offset, Ice Spice en Devon Aoki te zien in de kleding items van de zangeres.

Ondanks de unieke campagne bracht ook deze collectie niet veel in het laatje bij adidas. De deal tussen de zangeres en het Duitse sportmerk zou eind 2023 al tot een einde komen en nu lijkt het erop dat dit proces versneld wordt. Wegens tegenvallende verkoopcijfers hebben de twee besloten uit elkaar te gaan.

Het lijkt erop dat Beyoncé kort na de break met adidas de handen ineen slaat met high-end merk Balmain. Samen met modeontwerper Olivier Rousteing komt de zangeres met een ‘Renaissance Couture’ collectie. De collectie brengt de visie van haar album ‘Renaissance’, dat in 2022 een Grammy won, naar een exclusieve kledinglijn.

Of IVY PARK nog vervolgd wordt door de zangeres zelf, is nog niet bekend. Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen zien, bekijk dan onze nieuwspagina.