Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Lissabon

19 februari 2023 10:17
Sneaker Shopping Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Lissabon

Wanneer je op vakantie bent, is een shopping spree bijna onvermijdelijk. Van unieke sneakerwinkels tot aan streetwear shops, ook in Lissabon zijn er een hoop toffe winkels te vinden voor sneakerliefhebbers. Wij van Sneakerjagers hebben de meest populaire sneaker- en streetwear shops voor je op een rijtje gezet.

1. Nike Store Chiado

Nike heeft zich door de jaren heen weten neer te zetten als een waarlijk icoon in de sneakerwereld. De Swoosh is bekend over de hele wereld en komt jaar in jaar uit met unieke sneaker silhouetten. In Lissabon heeft Nike dan ook zijn eigen winkel met genoeg interessante sneakers en streetwear. Als sneakerhead is de Nike store in Chiado niet te missen.

Adres: Rua Garrett 23 Lisbon, 1200-203 (Lisboa) Portugal, Europe
Openingstijden: Van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 20:00 uur
Instagram: @nike

Lissabon sneakerwinkels
Nike Lissabon

2. Komum Sneakers

Voor unieke colorways, hyped sneakers en vette streetwear pieces in Lissabon is Komum zeker een shop om niet te vergeten. De retailer heeft een hoop unieke pieces in hun winkel liggen. Daarnaast hebben ze ook collecties van lokale designers en merken waar jij misschien nog nooit van gehoord hebt. Laat je verrassen door de charmes van Komum.

Adres: Calçada Nova de São Francisco 6 Lisbon, 1200-300 (Lisboa) Portugal, Europe
Openingstijden: Komum is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 11:30 en 19:30 uur. Op zondag is de store gesloten.
Instagram: @komum

Komum

3. Rotation

Rotation heeft alles wat het hart van een sneakerhead en streetwear liefhebber begeert. Rijen met Air Jordan 1’s en 4’s, speciale Air Forces, Dunks, hyped releases en unieke samenwerkingen. Het aanbod aan merken als Off-White en Supreme geeft liefhebbers van streetwear merken genoeg keuze. Mocht je binnenkort in Lissabon zijn, is een bezoek aan Rotation zonder enige twijfel de moeite waard.

Adres: Rua do Salitre 29 Lissabon, 1250-198 (Lisboa) Portugal, Europe
Openingstijden: Rotation is geopend van maandag t/m zaterdag van 11:30 tot 20:00 uur en op zondag van 14:00 tot 20:00 uur.
Instagram: @rotation.lx

Rotation

4. Kicks Amoreiras

Voor de basics hoef je in Lissabon niet verder te kijken dan KICKS Amoreiras. Alle grote sneakermerken zijn hier te vinden, van adidas en Nike tot aan VANS en New Balance. Voor sneakerliefhebbers is deze winkel er zeker eentje voor op het lijstje.

Adres: Amoreiras Shopping Center, Av. Eng. Duarte Pacheco, Loja 1.084 – Piso 1, Lisboa , Portugal
Openingstijden: Kicks Amoreiras is elke dag van de week geopend van 10:00 tot 23:00 uur.
Instagram: @kicks.pt

Lissabon sneakerwinkels
Kicks

5. Rutz

Rutz is een winkel waar je van alles kan kopen dat gemaakt is van kurk. Een uniek en innovatief idee dat ook nog eens goed is voor het milieu. Je kan hier dan ook sneakers verkrijgen die volledig gemaakt zijn van kurk. Rutz is een leuk alternatief voor sneakerliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke sneaker en is zeker niet te missen wanneer je in Lissabon bent.

Adres: Rua dos Bacalhoeiros 14D, 1100-070 Lisboa, Portugal
Openingstijden: Rutz is geopend van maandag tot en met zondag van 11:00 tot 19:00 uur.
Instagram: @rutzwalkincork

Rutz

6. adidas originals restaudores

adidas is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van sneakers en streetwear. Door de jaren heen heeft het merk met de drie strepen zich neer weten te zetten als een van de grote spelers in de sneakergame. Voor de liefhebbers van het merk mag deze winkel dan ook niet overgeslagen worden wanneer je in Lissabon bent. Voor de laatste releases van het merk tot de tijdloze klassiekers kun je altijd langsgaan bij de winkel in Lissabon.

Adres: Avenida Lusíada 1 Lissabon, 1500-392 (Lisboa) Portugal, Europe.
Openingstijden: adidas originals restaudores is elke dag van de geopend van 10:00 tot 00:00 uur.
Instagram: @adidas

Lissabon Sneakerwinkels
Luxo Woman PT

7. Sportino restauratoren

Een steenworp verwijderd van het Hard Rock Cafe is Sportino. De zaak heeft een uniek interieur met een wijd arrangement aan sneakers en kleding. Van Converse en Nike tot aan sneakers van adidas en New Balance, voor iedereen is er wel iets te vinden bij Sportino. Deze sneakerwinkel mag dus zeker niet ontbreken tijdens je trip naar Lissabon.

Adres: Praça dos Restauradores 50 Lissabon, 1250-188 (Lisboa) Portugal, Europe.
Openingstijden: Sportino is van maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Op zondag is de winkel geopend van 11:00 tot 20:00 uur met een uur dat de winkel dicht is tussen 14:00 en 15:00 uur.
Instagram: @Sportino.pt

Sportino Lissa
Sportino

8. Sky Walker

Voor degenen die op zoek zijn naar de meest unieke pieces is Sky Walker de perfecte plek. De shop heeft een hoop kleding, maar basics zal je hier niet snel vinden. Merken zoals Novesta, Karl Kani en nog veel meer zijn te vinden bij Sky Walker. Een echte aanrader dus.

Adres: R. do Norte 12, 1200-286 Lisboa, Portugal
Openingstijden: Sky Walker is van maandag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 19:00 uur. Op zondag zijn ze gesloten.
Instagram: @skywalkerlisbon

Sky Walker Lisbon
Sky Walker

9. Extreme Urban Footwear

Voor de liefhebbers van sneakers en streetwear is dit een van de winkels in Lissabon die je bezocht moet hebben. Oneindig veel sneakers en kleding in allerlei soorten en maten. Van een adidas Samba tot een mooie Air Force 1; Extreme Urban Footwear heeft het allemaal.

Adres: Rua da Misericórdia nº94 Lissabon, 1200-273 (Lisboa) Portugal, Europe
Openingstijden: Extreme Urban Footwear is van maandag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 21:00 uur.
Instagram: extremeurbanfootwear

Fashion Network

10. JD Sports Lissabon

JD Sports is een van de grootste retailers als het aankomt op sneakers. Elke grote naam in de sneakergame ligt dan ook in de schappen bij JD Sports. Als je jezelf bevindt in Lissabon kan het dan ook zeker geen kwaad om een kijkje te nemen bij JD Sports. Hier valt altijd wel een sneaker te vinden die je toe kunt voegen aan je rotatie.

Adres: Avenida Lusíada Lissabon, 1500-392 (Lisboa) Portugal, Europe.
Openingstijden: JD Sports is maandag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 00:00 uur.
Instagram: @jdsportspt

JD MAr Shopping
MAR Shopping

Dit waren de 10 beste sneakerwinkels van Lissabon. Zijn er nog verborgen gems die jij wilt delen met ons? Laat het dan weten via onze Instagram via de knop hieronder. Houd onze sneaker nieuwspagina wekelijks in de gaten om de Sneaker Shopping Guides van andere steden te bekijken.