Skip to content
Staff Picks

Best selling Nike Air Max 1’s nu op StockX

28 februari 2023 07:04
Best selling Nike Air Max 1’s nu op StockX

De Nike Air Max 1 is een populair en herkenbaar silhouet. Het model heeft de laatste tijd een hoop limited releases gehad, waaronder de samenwerking met Patta en de Air Max Day-exclusives. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met het 35-jarig bestaan van de allereerste Air Max sneaker ever. Al deze recente paartjes waren binnen no-time uitverkocht. Op StockX zijn deze paartjes ook na de release nog verkrijgbaar.

We hebben hieronder de top best verkochte Nike Air Max 1’s die momenteel op StockX staan voor je geselecteerd!

1. Concepts x Nike Air Max 1 SP

‘Mellow’ | DN1803-300

De eerste Air Max 1’s in ons overzicht zijn ontworpen in samenwerking met Concepts. Het ‘Mellow’ paar is een echte blikvanger. Het bovenwerk van de AM1 is gemaakt met denim en canvas. Elk element heeft een andere print en een ander kleurenschema. De tong, veters en voering hebben een bordeauxrode kleur. Om het paar compleet te maken is de tong gemaakt van velours.

Concepts x Nike Air Max 1 SP 'Mellow'

‘Heavy’ | DN1803-900

In het pack van Concepts met Nike zat ook de Air Max 1 in de ‘Heavy’ colorway. Op het paar wordt net als bij het silhouet hierboven gebruik gemaakt van canvas en denim. De mudguard van deze colorway is gemaakt met een camouflageprint. De kraag en de overlay onder de veters hebben ook verschillende printjes.

StockX Concepts x Nike Air Max 1 'heavy'

‘Far Out’ | DN1803-500

Het derde paar van de Concepts en Nike samenwerking, die te koop is op StockX, is de Air Max 1 ‘Far Out’. De prints op dit paar zijn voornamelijk paisley. Deze zijn te zien op de mudguard en de heeltab. Het grootste deel van het bovenwerk is gemaakt van denim. Ook op dit paar is de harige koeienprint terug te zien.

StockX Concepts x Nike Air Max 1 'Far Out'

2. Nike Air Max 1 Ugly Duckling

‘Honeydew’ | DZ0482-001

De Nike Air Max 1 ‘Honeydew’ uit de Ugly Duckling collectie heeft een bovenwerk van eersteklas suède, waarbij antracietgrijs en zwarte tinten op de bovenste helft van de sneaker worden gecombineerd, en een kumquat oranje spatbord voor een vleugje kleur. Honinggroene accenten op de veters, Swoosh en buitenzool, en een geborduurd eendenmotief op de hiel rondt het ontwerp af.

nike air max 1 ugly duckling honeydew

‘Pecan’ | DZ0482-200

De Nike Air Max 1 ‘Pecan’ uit dezelfde Ugly Duckling pack kiest voor een rustiger toon, met okergele accenten op een premium suède bovenwerk gemaakt van een mix van pecan en barok bruine tinten. De ‘Pecan’ heeft ook een geborduurd eendenmotief op de hiel.

nike air max 1 ugly duckling pecan

3. Nike Air Max 1 AMD WMNS ‘Wabi-Sabi’ – Asia & Latin America Exclusive | DQ8656-133

De Nike Air Max 1 AMD WMNS ‘Wabi-Sabi’ is speciaal uitgebracht voor Air Max Day 2022. Dit paar was exclusief verkrijgbaar voor sneakerheads in Azië en Latijns-Amerika. Het bovenwerk bestaat uit organische kleuren en witte stiksels. Dit jaar bestaat de AM1 vijfendertig jaar, waardoor ‘XXXV’ op de mudguard is geborduurd.

StockX Nike Air Max 1 AMD WMNS 'Wabi-Sabi'

4. Nike Air Max 1 AMD ‘La Ville Lumière’ – EU Exclusive | DQ9326-100

De Nike Air Max 1 AMD ‘La Ville Lumière’ kwam met Air Max Day exclusief uit in Europa en is verkrijgbaar op StockX. De schoen is geïnspireerd op de lichten van Parijs. Op de overlays zit een bijzonder effect, waar de kleuren veranderen door de lichtval op de schoen. De rest van de sneaker heeft een licht kleurenschema. De tong is donkerblauw voor een duidelijk contrast.

Nike AM1 AMD 'La Ville Lumière'

5. Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’

‘Monarch’ | DH1348-001

In 2021 gaf Patta de Nike Air Max 1 een iconische makeover. De mudguard van de sneaker kreeg een golvend patroon. Op dit paar is de mudguard en de Swoosh in een oranje kleur. De rest van de overlays zijn in het wit en het mesh-materiaal is grijs. Bij de sneaker krijg je ook een armbandje met de Swoosh, het Patta logo en de Surinaamse vlag eraan.

StockX Patta x Nike Air Max 1 'Monarch' - The Wave

‘Noise Aqua’ | DH1348-004

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Noise Aqua’ is de tweede release uit het pakket. Het spatbord en de Swoosh zijn op deze versie gekleurd met een Aqua Blue kleur, en het silhouet heeft hetzelfde golvende mudgard ontwerp, mesh basis en witte leren overlays als zijn voorganger.

‘Rush Maroon’ | DO9549-001

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Rush Maroon’ – The Wave is de derde release uit het pack. Het bovenwerk van het paar is gemaakt van mesh en leer. Het mesh vormt de basis van de upper en is in een lichtgrijze kleur. De rest van het bovenwerk is gemaakt van leer en is bordeauxrood. Ook de Swoosh is in het ‘Rush Maroon’.

Patta x Nike  'Rush Maroon'

‘Black’ | DQ0299-001

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Black’ is de vierde en laatste release van het pack. Niet zo kleurrijk als zijn broers, kleedt de ‘Black’ zijn leren spatbord en overlays in een strak zwart, en laat de mesh panelen in zilver voor een monochrome look naast de voorgeel gekleurde tussenzool.

6. Nike Air Max 1 Golf ‘Tiger’ | DH1301-800

De Nike Air Max 1 is niet alleen een alledaagse sneaker, maar ook een golfschoen. Nike heeft de zool veranderd voor de golfliefhebbers. De buitenzool heeft het juiste profiel voor op de golfbaan. Het bovenwerk van dit paar is gemaakt van een harig materiaal in een tijgerprint. De Swoosh is wit en de toebox is in het zwart.

Nike  Golf 'Tiger'

7. Nike Air Max 1 SH ‘Treeline’ | DR9773-300

De ‘Treeline’-kleurstelling heeft een bovenwerk van mesh, leer en suède. De basis van de upper is van mesh en in het bruin. De overlays zijn in een beige tint en gemaakt van leer. De mudguard en de heeltab springen eruit door het gebruik van een opvallende groene kleur. Op de Swoosh is een roze kleur te zien.

StockX Nike Air Max 1 SH 'Treeline'

8. Nike Air Max 1 Crepe

‘Hemp’ | FD5088-200

De ‘Hemp’ is in 2022 opnieuw uitgebracht als de klassieke kleurstelling uit 2004, met crèmekleurige hennep in het bovenwerk geweven, naast een bruin suède spatbord en bruine nubuck overlays. Een mintgroene Swoosh doorsnijdt de verder sobere kleurstelling met een vleugje kleur.

‘Soft Grey’ | FD5088-001

De Crepe ‘Soft Grey’ heeft net als zijn voorganger een crêpe witte tussenzool, met een bovenwerk van Soft Grey mesh, Thunder Grey en Neutral Grey suède overlays, en een witte textuurleren Swoosh.

9. Travis Scott Cactus Jack x Nike Air Max 1

‘Baroque Brown’ | DO9392-200

De Travis Scott x Air Max 1 ‘Baroque Brown’ zou in 2021 worden uitgebracht, maar werd door Nike uitgesteld tot een release in 2022 na de tragedie op het Astroworld festival in november 2021. Het meest opvallende kenmerk van de colorway is de omgekeerde Swoosh, die kenmerkend is voor Scott’s collabs met Nike. De sneaker combineert verschillende tinten bruin in het bovenwerk, met Wheat op de mesh-onderlagen, tan op de leren overlays en donkerbruin op het suède spatbord. De touwveters en het patroon zijn geïnspireerd op bergbeklimmen, en de vergeelde zool voegt een retro vibe toe.

‘Saturn Gold’ | DO9392-700

Zeer vergelijkbaar met de ‘Baroque Brown’, de ‘Saturn Gold’ colorway heeft ook een omgekeerde Swoosh, touw veters en patroon webbing, het bijhouden van de bergbeklimmen-look. De kleurstelling is verder geheel uitgevoerd in Wheat goud, met alleen blauwe spetters op de veters en banden als contrasterende kleur. Een donkere buitenzool rondt de look af.

10. Nike Air Max 1 Safari ‘Cobblestone’ | DV3027-001

De kleuren van de ‘Cobblestone’ doen denken aan de Safari Air Max 1 uit 2002 die als collab tussen Atmos en Nike werd uitgebracht, maar zijn volledig anders, met een paneelverdeling die lijkt op die van de oude release. Deze colorway wordt gekenmerkt door het gebruik van meerdere bruine en beige tinten. De Safari print is te vinden op het spatbord en de kraag van de schoen. Op de hiel staat niet het klassieke Air Max 1 merk, maar alleen een grote Swoosh.

Let op: de lowest ask is een tijdopname. De prijs van de sneaker kan per uur en per maat veranderen. De genoemde prijs is de lowest ask op het moment van schrijven.