Skip to content
Editorial

Ben-G Skateshop Amsterdam is dé plek voor streetwear

16 november 2021 11:45
Ben-G Skateshop Amsterdam is dé plek voor streetwear

Voor iedereen die op zoek is naar een skateshop met favoriete merken als Carhartt WIP, HUF en Stüssy, is Ben-G de shop die je zoekt. De winkel is in 2005 opgericht en heeft een brede collectie aan streetwear en accessoires.

Ben G Skateshop Amsterdam

In 2005 opende Benny Komala zijn deuren van Ben-G. Ben-G is een skateshop aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Komala is al zijn hele leven met skaten bezig en brengt met zijn store de skatecultuur naar Amsterdam toe. Daarnaast opende hij in 2017 ook zijn eigen skatepark ‘NOORD’ in Amsterdam Noord. Dit skatepark heeft ook zijn eigen skateschool en store.

Ben-G werd in korte tijd een erg populaire skate winkel en met name de SB-Dunk releases die in store gedropt werden, maakte het een echte hotspot voor skate fanaten. De SB’s als de Chunky Dunky, Greatful Dead, Stangelove en Travis Scott SB Dunk kwamen allemaal uit bij Ben-G. Ook heeft de store zijn eigen Dunk in 2019 gereleased.

Ben G Nike Dunk Low
De Nike SB Dunk Low x Ben-G l Foto van Ben-G

Collabs met het skatemerk

In 2019 kwamen Nike en Ben-G met een Nike SB Dunk Low. Dit paartje combineerde de kleuren wit en groen en had een opvallend bovenwerk. De zijkant van de sneaker had allerlei kleine swooshes in het leer gedrukt en de kraag van de Dunk kleurde groen.

Daarnaast heeft Ben-G ook samengewerkt met skatemerk Patta. In 2018 vierde Ben-G zijn 13th Anniversary en deed dit samen met Patta. De vriendschap van deze twee merken gaat ver terug. Zo deelde de store in de eerste jaren na de oprichting dezelfde locatie als Patta. Met Ben-G op de begane grond en Patta op de eerste verdieping, waren de merken al snel aan elkaar gelinkt.

Ben-G Patta Collab

De 13th Anniversary van Komala’s store werd dan ook gevierd met een deck, tas en shirt in samenwerking met Patta. Op deze items zijn beide logo’s van de merken te zien en ook komt een lieveheersbeestje op de items terug. Ook quotes als ‘B side wins again’ waren op deze items gedrukt.

Collectie Ben-G Amsterdam

De skatestore heeft zijn vestiging in Amsterdam. De winkel opende 16 jaar geleden zijn deuren en stond bekend om zijn kleurrijke voorgevel met stickers. De store verkoopt alles wat skateboard gerelateerd is. Van decks en skate accessoires tot aan hoodies van merken als Trasher en HUF.

HUF Ben-G

Naast de winkel in Amsterdam, heeft Ben-G ook online een groot assortiment. Vind de nieuwste collecties op de site en profiteer van gratis verzending bij een besteding van €50. Merken als OBEY, Nike SB, adidas, Hélas, Palace en Parra zijn een aantal voorbeelden van de brands die te vinden zijn bij Ben-G. Daarnaast heeft de store ook zijn eigen lijn.

Naast deze bestaande collecties, is de store ook dé hotspot voor exclusieve releases. Zo worden hier limited SB Dunk paartjes gereleased en kun je met verschillende raffles meedoen. Zo werden in de afgelopen weken de Nike SB Dunk Low ‘Mummy’ en de Dunk High ‘Strawberry’ verloot.

In het kort is Ben G dé plek voor jouw volgende skatewear items. Neem snel een kijkje in de nieuwe collectie van het merk.