Skip to content
Upcoming

Bekijk de Nike ‘Dìa de Los Muertos 2021’ collectie hier

20 oktober 2021 21:00
Bekijk de Nike ‘Dìa de Los Muertos 2021’ collectie hier

Naast het uitbrengen van de ‘Lucha Libre’ collectie in 2021, brengt Nike de ‘Dìa de Los Muertos’ collectie uit. De collectie bestaat uit een Air Jordan 1 Mid en een Air Force 1 Low en zijn beide geïnspireerd door de Mexicaanse feestdag ‘Dìa de Los Muertos’.

Feestdag Dìa de Los Muertos

Dìa de Los Muertos is een Mexicaanse feestdag en wordt onder andere ook gevierd in Latijn-Amerika, de Verenigde Staten en in de Filipijnen. ‘Dìa de Los Muertos’ is Spaans voor ‘de dag van de doden’. Deze traditie vindt elk jaar op 1 en 2 november plaats.

Image by Enrique Castro/AFP/Getty Images

Op deze dagen herdenken familieleden en vrienden hun overleden dierbaren. Er wordt namelijk geloofd dat op deze dagen de zielen van de ‘doden’ terugkeren naar de aarde. Zo verzamelen familieleden en vrienden heel het jaar lang door goederen die voor de overledenen bestemd zijn.

Daarnaast worden de graven van de overledenen schoongemaakt en versiert. Ook wordt er samen eten klaar gemaakt en worden dit samen met de goederen op het graf neergelegd als een soort offer.

Image by Hector Vivas/Getty Images

Nike ‘Dìa de Los Muertos 2021’ collectie

Nike laat zich inspireren door de Mexicaanse cultuur en feestdag en brengt hiervoor een speciale collectie uit. Met de ‘Dìa de Los Muertos’ collectie deelt Nike een stukje cultuur met de rest van de wereld. Hiermee combineren zij de wereld van cultuur en sport en probeert het merk mensen te stimuleren om te gaan sporten.

In de collectie staat ‘Siempre Familia’ centraal. Dit is Spaans voor ‘Altijd Familie’ en refereert naar de sterke band die families hebben in de Mexicaanse cultuur. De Air Jordan 1 Mid en de Air Force 1 Low bevatten een aantal elementen die hiernaartoe verwijzen.

Air Force 1 Low

Het eerste paartje uit de collectie is de Air Force 1 Low. De sneaker heeft een opmerkelijk design waarop levendige details op te vinden zijn. Zo komen de kleuren paars en oranje samen op het bovenwerk en kleuren de veters en zolen wit.

De toebox en middenpaneel van dit paartje worden ondergedompeld met paarse steentjes. Deze geven de kicks een chique uitstraling. De overlays hebben een levendig printje gekregen en sluiten mooi aan op de Swoosh.

Air Force 1 Dìa de Los Muertos
Air Force 1 ‘Dìa de Los Muertos’

In plaats van het gebruikelijke leren Swoosh, is de Swoosh op dit paartje op het middenpaneel geborduurd. Dit element is groen met een kleine vertoning van geel en rood. Ten slotte kleuren de zolen van de kicks wit en is er een ‘Siempre Famillia’ plaatje op de binnenzolen gedrukt die de sterke familieband in het Mexicaanse cultuur weergee.

Air Jordan 1 Mid

Het tweede ‘Dìa de Los Muertos’ paartje is de Air Jordan 1 Mid. De kicks hebben een suède upper gekregen waarbij de kleuren zwart en rood samenkomen. Ook dit paartje ontvangt een aantal opmerkelijke elementen die de Mexicaanse cultuur representeren.

Air Jordan 1 Dìa de Los Muertos
Air Jordan 1 ‘Dìa de Los Muertos’

Om te beginnen is de Swoosh op het middenpaneel afgebeeld als een pijl-en-boog. Dit verwijst naar de geschiedenis van de Mexicaanse cultuur. Daarnaast hebben de overlays een jaguar printje gekregen die refereren naar het Mexicaanse verhaal van de ‘Jaguar Warriors’.

Op de hiel is een zwarte jaguar te vinden met een blauw steentje als oog. Ten slotte staat er onder het Jumpman logo op de tong ‘Familia’ in het wit geschreven. Dit is Spaans voor ‘familie’.

The drop

De Nike Dìa de Los Muertos collectie zal eerst in Mexico droppen op 24 oktober 2021 via de SNKRS app. De wereldwijde release zal vervolgens op 29 oktober 2021 plaatsvinden.

Ben jij benieuwd welke andere collecties binnenkort ook gedropt worden? Download dan de Sneakerjagers app en neem een kijkje bij onze blogs. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.