Skip to content
Upcoming

Bekijk de Concepts x ASICS GEL-LYTE III collab 🐟

10 juni 2021 09:00
Bekijk de Concepts x ASICS GEL-LYTE III collab 🐟

De nieuwe samenwerking van Concepts x ASICS is geïnspireerd op de Japanse fine dining cultuur. De collectie bestaat uit een design op de GEL-LYTE III en een aantal kledingitems. Concepts en ASICS laten met deze samenwerking hun liefde zien voor de Japanse sashimi kunsten, met name voor de tonijn. Ben je benieuwd op welke manier? Lees dan snel verder.

Concepts x ASICS

Concepts x ASICS ‘Otoro’ GEL-LYTE III | 1203A121-700

Sneakers en sashimi lijken in eerste instantie niks met elkaar te maken. Maar Concepts en ASICS brengen daar verandering in. De merken hebben een design gemaakt op het populaire GEL-LYTE III model van ASICS. De Japanse tonijn, ook wel bekend als de blauwvintonijn, is de inspiratie geweest voor de sneaker uit deze collectie.

GEL-LYTE III

Het buikvet van deze tonijnsoort wordt in Japan ‘Otoro’ genoemd. Dit deel van de vis is sinds een aantal jaren razend populair in de culinaire hoek. De Otoro van de blauwvintonijn wordt enorm gewaardeerd en zelfs gebruikt door restaurants met Michelin sterren voor premium sashimi.

De GEL-LYTE III van de collectie is volledig bedekt met verschillende roze tinten, die verwijzen naar de roze kleur van de Otoro. Het materiaal dat gebruikt is op de upper, bestaat uit volledig suède waardoor de sneaker een zachte uitstraling krijgt. Daarnaast heeft de schoen nog een paar opvallende details. Zo zijn er reflecterende details aangebracht, die doen denken aan speciale sushi-messen. Japanse messen zijn wereldwijd populair en worden gezien als één van de beste messen ter wereld.

pink suede shoes
1203A121-700

Daarnaast krijg je bij de sneaker ook een groene set veters. Deze kleur staat voor de wasabi die vaak wordt gegeten in combinatie met sashimi en sushi. Tenslotte is het logo van Concepts aangebracht op de hiel en hebben de binnenzolen unieke graphics die verwijzen naar de blauwvintonijn en Japanse kunst.

asics trainers

‘Four Days’ kleding

Naast de schoen, dropt er ook een volledige kledingcollectie met de naam ‘Four Days’. Deze naam staat voor de voorbereidingsmethode die wordt toegepast wanneer tonijn wordt klaargemaakt. Deze speciale methode wordt ook wel ‘shibi’ genoemd. Het is een proces waarbij de tonijn vier dagen lang in de grond wordt bewaard.

concepts clothing
Concepts x ASICS

In de collectie zijn verschillende items te vinden, zoals: hoodies, sweaters, t-shirts, joggingbroeken, shorts, sokken en een bucket hat. Ook de designs van deze items zijn geïnspireerd door tonijn, wasabi en het mes dat wordt gebruikt door Japanse chef-koks.

Natuurlijk heeft Concepts ook hun eigen draai aan de collectie gegeven, door elke item in hun eigen stijl te maken. De kleding van het merk heeft vaak een oversized fit die een jaren ’90 skate style uitstralen. Verder zijn er materialen zoals nylon en mesh gebruikt in de shorts voor extra flexibiliteit. Een leek detail, is de afgebeelde tonijn die te zien is op de shirts en shorts.

ASICS x concepts
Concepts x ASICS
Images by Concepts

De Concepts x ASICS Gel-Lyte III ‘Otoro’ en ‘Four Days’ collectie zal releasen op vrijdag 11 juni 2021. Houd onze Releasekalender in de gaten, voor een overzicht van alle verkooppunten. Wil je tenslotte gemakkelijk op de hoogte blijven van de nieuwste sneaker releases? Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram @sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns!

Concepts X ASICS Gel-Lyte III 'Otoro'

1203A121-700 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders