Skip to content
Upcoming

Beelden duiken op van Louis Vuitton x Nike Air Force 1 collab

25 juni 2021 02:30
Beelden duiken op van Louis Vuitton x Nike Air Force 1 collab

Wie anders dan Virgil Abloh stunt met een nieuwe collab met Nike. Meerdere foto’s zijn opgedoken van opvallende Air Force 1 colorways die in een Louis Vuitton jasje zijn gehezen. In totaal zijn er maar liefst 21 colorways gespot en elk speciaal op zijn eigen manier. De Louis Vuitton x Nike Air Force 1’s werden gespot tijdens de SS22 ‘Amen Break’ runway van Louis Vuitton. Louis Vuitton menswear artistic director en Off-White oprichter,Virgil Abloh, heeft zijn creativiteit losgelaten op de klassieke Nike Air Force 1 en dat is niet voor het eerst.

Op 1 november 2017 verscheen de eerste Air Force 1 die een make-over kreeg door Virgil Abloh. De sneaker maakte onderdeel uit van de bekende Off-White x Nike collectie. Deze sneaker is tegenwoordig behoorlijk wat waard. Op StockX betaal je al gauw een paar duizend euro voor een paartje. Daarnaast creëerde Virgil ook een Air Force 1 voor Nike’s Air Force 100 collectie die uitkwam op ComplexCon.

Off-White x Nike Air Force 100 (links) en Off-White x Nike Air Force 1 ‘The Ten’ (rechts)

Vervolgens bracht Virgil Abloh een jaar later nog twee Off-White x Nike Air Force 1 sneakers uit. Twee zeer contrasterende colorways, maar beide zeer indrukwekkend. De ene Air Force 1 is verwerkt in een zwarte colorway, terwijl de ander een neon-kleurige ‘Volt’ colorway.

Het lijkt erop dat Virgil het silhouet niet los kan laten, want een jaar later verschijnt er opnieuw een zeer gelimiteerde Off-White x Nike Air Force 1. Deze Air Force 1 werd tentoongesteld tijdens de Figures of Speech tentoonstelling en Virgil schonk tennisster Serena Williams een paartje. De colorway werd via een zeer exclusieve raffle gedropt in Chicago’s Museum of Contemporary Art.

Dat is nog niet alle, want er wordt dit jaar nog een Off-White x Nike Air Force 1 verwacht in een gele colorway. Wil je meer te weten komen over deze colorway? Klik dan snel hier!


Louis Vuitton x Nike Air Force 1 | Closer Look

Voor de aankomende Louis Vuitton x Nike Air Force 1 collab is er gebruik gemaakt van zowel het mid variant als het lage variant. Zoals we al zeiden ziet het ernaar uit dat er maar liefst 21 verschillende make-overs kunnen verwachten. Zo beschikken de Air Forces over damierpatronen, het LV monogramprint, teksten, dubbele tongen en illustraties. Daarnaast zijn de colorways op zeer verschillende manieren samengesteld. Er zijn simpele tweetonige colorways, maar ook gewaagde, donkerdere, contrasterende colorways. Al met al voor elk wat wils.

Benieuwd naar hoe de colorways eruit zien? Scroll dan snel naar beneden om de eerste foto’s te bekijken die recent opdoken! Er zal in de komende weken waarschijnlijk veel nieuws naar buiten komen wat betreft deze Louis Vuitton x Nike samenwerking, dus houd Sneakerjagers goed in de gaten, zodat jij ten alle tijden up-to-date zal zijn van het laatste nieuws.


Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Images by @theimedsoussi

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date