Skip to content
Upcoming

Be ready voor de adidas SPEZIAL SS21 collectie

20 juli 2021 12:05
Be ready voor de adidas SPEZIAL SS21 collectie

Op 22 juli 2021 dropt de nieuwe adidas SPEZIAL SS21 collectie eindelijk! De collectie bestaat uit sneakers en kleding die geïnspireerd zijn door items uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

De sneakers uit de adidas SPEZIAL SS21 collectie

Voor adidas SS21 worden vijf sneakers aangeboden, waaronder nieuwe modellen en modellen uit de adidas-archieven. De Burnden en de Hoylake zijn beide neutraal van kleur, terwijl de Marathon 86, Malmo Net en Blackburn een kleurrijkere jaren 80’s look hebben.

Adidas SPZL Hoylake Grey One
ADIDAS SPZL HOYLAKE ‘GREY ONE’
Adidas SPZL Marathon 86 shock slime
ADIDAS SPZL MARATHON 86 ‘SHOCK SLIME’

“Wij hadden overwogen om in eerdere seizoenen een versie van de Marathon 86 te maken (..) Maar het was een moeilijke schoen om samen te voegen in een klein assortiment. Ik was ervan overtuigd dat ik iets met die schoen wilde doen, dus moest ik nadenken over de producten waar ze tussen konden zitten”, aldus SPEZIAL-curator Gary Aspden.

De Marathon 86 is nu één van de opvallendste kicks uit de collectie geworden. De schoen heeft een geel suède en textiel bovenwerk met navy strepen. Daarnaast is de sneaker afgemaakt met extra suède overlays en een dieprode lijn die diepte geeft aan de EVA tussenzool.

Adidas SPZL Hoylake 'Grey One'

H03884 · Prijs vanaf €177,-

Naar alle aanbieders

Adidas SPZL Marathon 86 'Shock Slime'

H03893 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders


Adidas SPZL Malmo Net Wonder Glow
ADIDAS SPZL MALMO NET ‘WONDER GLOW’
Adidas SPZL burnden cream
ADIDAS SPZL BURNDEN ‘CREAM’

De city-serie van adidas bevat ook een vernieuwde versie van het Malmo silhouet. De vernieuwde Malmo Net SPZL trainer is geïnspireerd op een zeldzame versie van de Malmo uit 1976. Deze Malmo had net zoals nu een bovenwerk van nylon mesh. De adidas Spezial branding is te zien op de tong en hiel. Daarnaast is de sneaker afgewerkt met een traditionele gum zool en de geel met blauwe colorway die is geïnspireerd op de Zweedse vlag.

adidas SPZL Malmo Net 'Wonder Glow'

H03906 · Prijs vanaf €210,-

Naar alle aanbieders

adidas SPZL Burnden 'Cream'

H03911 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders


Adidas SPZL Blackburn Ewood Scarlet
ADIDAS SPZL BLACKBURN EWOOD ‘SCARLET’

Deze nieuwe Ewood-editie is een eerbetoon aan Gary Aspden. He is gebaseerd op het onuitgebrachte eerste exemplaar van de originele Blackburn. Als knipoog naar de Lancashire-roos is de schoen uitgevoerd in opvallend rood suède met collegiale groene en navy accenten.

adidas SPZL Blackburn Ewood 'Scarlet'

GX7829 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Kleding en accessoires

Als aanvulling op de adidas SPEZIAL SS21 schoenen is er ook een assortiment kleding en accessoires. “De neonkleuren op het moodboard zetten ons aan het denken over de adidas items uit de jaren ’80. Ook over de overnamen van surf tees met grafische prints door Britse voetbalclubs, tot het kleurenpalet van kleding gedragen door originele Italiaanse Paninaros.” Paninaro is een term waarmee een mode trend wordt aangeduid dat in de jaren tachtig in Milaan is ontstaan.

De Aldrington Anorak bevat zijn kenmerkende neon-roze afwerking. “De Aldrington Anorak is geïnspireerd op een vintage adidas anorak die blijkbaar populair was in Japan (..) Wij wilden dat het nog steeds een ruimvallende jaren ’90 pasvorm had, maar met een iets kleiner volume in het patroon en een trekkoord aan de achterkant”, aldus Gary Aspden.

adidas Spezial SS21
adidas Spezial SS21

Daarnaast is er ook nog een regenbestendige, dieprode Todmorden smock toegevoegd. Deze valt naast de kleur ook op door zijn oversized borst branding en een reeks van zakken met trekkoord. Op de bovenstaande foto zie je de branding niet, maar op de rest van de foto’s en in de onderstaande video zie je dit wel.


jacket uit de adi spzl SS21
Tas uit de adi spzl SS21

Accessoires uit de seizoenscollectie zijn onder meer een lichtgewicht Ellenshaw-cap van mesh en de Portslade Bag. Deze matchen goed met de donkerblauwe trainingspak. De Birchall Tee en blauwe Durrington Shorts maken de collectie compleet.

Shirt uit de adi spzl SS21
blauwe broek uit de adi spzl SS21

De collectie bevat ook een korte film die werd opgenomen door een oude Spezial-medewerker &SON. Daarnaast bevat het foto’s van muziekfotograaf Kevin Cummins. De film bevat een buitenopname in de Cotswolds en beelden van de Liverpoolse muzikant John Power die een nieuw akoestisch nummer opneemt in de legendarische Abbey Road-studio’s in Londen.

Ben jij benieuwd naar nog meer sneaker en kleding collectie blogs? Houdt dan onze nieuwspagina in de gaten. Als je actief bent op Twitter kun je ons daarop in de gaten houden voor de laatste sneaker leaks. Klik hier en volg ons op Twitter!