Skip to content
Upcoming

Basketball Stories By Burned: Nike Basketball

7 mei 2020 13:12
Basketball Stories By Burned: Nike Basketball

Deze week staat alweer de tweede Basketball Stories By Burned op het programma. Vorige keer hadden we het in het algemeen over basketbal(performance) sneakers en lifestyle sneakers en hoe deze elkaar kruisden. Dat lees je hier! Dit keer heeft Burned een selectie gemaakt van Nike Basketball schoenen, dus ben je nog opzoek naar een paar Nike Basketball sneakers lees dit dan eerst!

Nike Basketball

Nike heeft voor het nieuwe basketbalseizoen flink wat basketbalschoenen uitgebracht. Om wat verduidelijking te krijgen over deze modellen worden deze hieronder uitgelegd en omschreven.

Nike LeBron Witness 4

Deze LeBron Nike basketbalschoen is als het ware het kleine broertje van de LeBron 17. Beide basketbalschoenen delen bijna dezelfde zool op de Air Unit in de hak na. De Witness 4 maakt namelijk in plaats van deze Air Unit gebruik van Zoom foam wat zorgt voor een goede demping tijdens het basketballen. De fit van deze schoen valt in de breedte normaal en enigszins smaller wanneer de strakker wordt gestrikt. De tong van de schoen zit vast gemaakt aan het binnenwerk van de basketbalschoen waardoor het met een hoge wreef lastig is om in te komen. Het voordeel van dit soort tong is dat het zorgt voor een strakke fit. De schoen bestaat voor grotendeels uit mesh en is verstevigd door kunststof delen. De retailprijs van deze schoen is €99,95.


Nike KD Trey 5 – 7

De Kevin Durant Trey 5 is een actieve basketbal schoen die aan de voor- en achterkant snel rond afloopt. Samen met de Nike Renew zool die ideale demping biedt en erg terugveert bij het springen op de schoen. De fit van de schoen valt als normaal in de breedte en valt een halve maat langer dan je gemiddelde Nike basketbalschoen. Verder heeft de schoen een stevige heel cap en iets langere tong voor comfort. Het bovenwerk van de schoen bestaat grotendeels uit mesh en dat maakt het daarom een iets soepelere basketbalschoen. De retailprijs van deze schoen is €99,95.


Nike Zoom Rize

De Nike Zoom Rize is een stevige basketbalschoen waarbij de veters schuin over het bovenwerk heen lopen. Hierdoor kan de schoen strak en stevig gestrikt worden. De pasvorm van de schoen is wat smaller in de breedte en daarom ideaal voor de mensen met een wat smallere voet. Aan de binnenkant van de basketbalschoen zit veel padding verwerkt waardoor het rond de enkel erg stevig zit. De tong zit met elastiek verbonden onder de binnenzool. Hierdoor is de schoen geschikt voor mensen met zwakke enkels die geen enkelbrace dragen. Het bovenwerk zit op een forse Zoom foam zool die voor veel comfort zorgt. De zool aan de voorkant van de schoen is erg stevig en zorgt voor veel grip op het veld. De retailprijs van deze schoen is €139,95


Nike Kyrie Flytrap 3

De Nike Kyrie Flytrap 3 is een soepele basketbalschoen die gebruikt maakt van een zoom foam zool. De fit van de schoen is normaal zowel in de breedte als de lengte. De zool van de schoen loopt zowel aan de zijkant als voor- en achterkant rond af. Waardoor het een erg beweeglijke basketbalschoen is. De strap die over het bovenwerk van de schoen loopt zorgt voor een strakke fit rond het midden van de voet. De retailprijs van deze schoen is €89,95