Skip to content
Upcoming

Basketball Stories By Burned: Lifestyle en performance sneakers

30 april 2020 16:10
Basketball Stories By Burned: Lifestyle en performance sneakers

Sneakerfans en basketbalfans opgelet, wij zullen vanaf vandaag, 30 april, iedere week een basketbal artikel posten in samenwerking met Burned! Burned zal voor de basketballers onder ons geen nieuwe naam zijn, het is namelijk een shop met enorm veel kennis en heeft ook een uitgebreid aanbod. Omdat de huidige sneakercultuur onlosmakelijk verbonden is met basketbal, lijkt ons dit een reeks vol interessante info! Dus vanaf nu kan jij op donderdag een Basketball Stories By Burned verwachten met wekelijks een ander thema! Dit keer gaat het over performance basketbal sneakers.

Performance basketbal sneakers & lifestyle

Sneakerliefhebbers en sportfans over de gehele wereld zijn de afgelopen week flink verwend. De nieuwe documentaire The Last Dance van ESPN en Netflix zorgt voor een enorme populariteit rond om Jordan Brand. Het is dan ook zeker een aanrader om te gaan kijken, tot en met 18 mei komt er iedere week een aflevering online. We hebben in misschien Nederland niet zo’n grote basketbal cultuur als in de rest van de wereld maar je ziet dat ook de sneaker liefhebbers hier steeds beter Air Jordans van vroeger weten te vinden. Dit zijn nu ook echte lifestyle sneakers en schoenen die niet perse de nieuwste technologie hebben.

Basketbal & de United States

In heel veel landen is het juist een trend om die technische schoenen als sneakers te dragen. Basketbal schoenen met de nieuwste technieken worden gematcht met de nieuwste streetwear. Terwijl er in Nederlands een grote splitsing is tussen performance en lifestyle sneakers.

In Amerika is één van de beste verkochte sneakers de Kyrie Flytrap. Dit zijn de basketbalschoenen van Kyrie Irving, één van de sterspelers in de NBA. Maar ook niet basketbalfans kunnen hem kennen uit zijn Pepsi Uncle Drew reeks en de film Uncle Drew. Daarnaast zijn de schoenen van Lebron James, Kevin Durant, Stephen Curry en natuurlijk Michael Jordan niet weg te denken uit de basketbal scene.

Kyrie Flytrap – Afbeelding: Burned Sport

Ontwikkelingen basketbal sneakers en grote merken

De sport basketbal is wereldwijd een van de allergrootste sporten samen met voetbal. Commercieel is het dus slim om hier een slaatje uit te slaan voor de wereld giganten zoals Nike, Jordan, Under Armour, adidas of Puma! Daarnaast zie je in basketbal bijna alle mogelijke bewegingen terug komen die in andere zaalsporten ook worden gebruikt. Flink wat. contact, voor en achterwaartse bewegingen, veel springen en korte maar snelle sprints. Dit geldt ook voor handballers, volleyballers, ultimate frisbee spelers en noem maar op! Na de ontwikkeling van de basketbalschoen worden de schoenen soms aangepast voor dergelijke sporten. Maar vaak genoeg worden de basketbalschoenen ook aangeboden voor deze sporten, ook zonder aanpassingen. Zoek jij stevige sportschoenen met alle bescherming kijk dan eens naar de verschillende technieken op de schoen. Het zal je verbazen hoeveel stukken technologie ontwikkeld zijn voor basketbal.

De Basketbal collecties van Nike, Jordan, Puma en Under Armour zien er vaak stukken beter uit dan alle andere sportschoenen waardoor ze als sneakers goed staan naar waar dan ook maar als je langs een veldje loopt je ook meteen een balletje kan schieten. Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar hoe deze performance basketbal sneakers eruit zien? Neem dan een kijkje bij dé basketbal specialist Burned!