Skip to content
Newsfeed

BAPE-oprichter Nigo komt samen met Nike

17 april 2023 15:02
BAPE-oprichter Nigo komt samen met Nike

Japans fashion designer en artiest Nigo komt samen met Nike. De ontwerper is al jaren werkzaam bij adidas, maar recent werd bekend gemaakt dat deze samenwerking werd stopgezet. De samenwerking tussen de Nike en Nigo is door geen van beiden bevestigd.

Nigo x Nike

De eerste geruchten gaan rond over een mogelijke samenwerking tussen Nike en Nigo, zo vertelden bronnen Complex. De Japanse designer richtte in 1993 het merk A Bathing Ape (BAPE) op en veroverde de streetwear cultuur met zijn ABC Camo print. Daarnaast is Nigo verantwoordelijk voor de kledinglijn Human Made en is hij muziekproducent en heeft hij samengewerkt met Pharrell Williams, Kanye West en Pusha-T.

adidas Nigo
Nigo bij adidas l Foto adidas

Na een samenwerking met adidas van ongeveer twintig jaar, lijkt de artiest zich nu aan te sluiten bij Nike. De twee namen hebben in het verleden nog nooit samengewerkt. Recent werd Nigo’s merk BAPE zelfs nog aangeklaagd door Nike, voor het “kopiëren” van het design van de Air Force 1.

Ondanks de lopende rechtszaak, dat in januari 2023 door Nike werd aangespannen, lijken de twee nu op de goede voet verder te gaan. Hoe de samenwerking zich gaat uiten, is nog onbekend. Kijkende naar Nigo’s werken voor BAPE, Kenzo, adidas en Billionaire Boys Club, kunnen we kleurrijke designs verwachten.

De samenwerking moet voor nu nog bevestigd worden door Nike en Nigo. We kunnen de eerste designs hoogstwaarschijnlijk in 2024 verwachten. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.