Skip to content
Newsfeed

Nigo verschijnt in een unreleased Nike Air Force 3 Low bij KENZO SS25

20 juni 2024 14:14
Nigo verschijnt in een unreleased Nike Air Force 3 Low bij KENZO SS25

In 2023 maakte BAPE-oprichter Nigo bekend dat hij samen zou gaan werken met Nike. De ontwerper was jaren werkzaam bij adidas, maar eerder dat jaar maakte Nigo bekend dat deze samenwerking was stopgezet.

Het bleef een tijdje stil rond Nike en Nigo, tot de artiest deze week verscheen in een nog niet eerder vertoonde Nike Air Force Low 3 tijdens de Kenzo SS25 show.

Nigo x Nike

De eerste geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Nike en Nigo lijken bevestigd te zijn. Na ruim een jaar dat de eerste geruchten rondgingen over een mogelijke samenwerking, toonde Nigo tijdens Paris Fashion Week een mogelijk design van het duo; de Air Force 3 Low.

De samenwerking met Nigo is logisch en krom tegelijkertijd. De Japanse designer richtte in 1993 het merk A Bathing Ape (BAPE) op en veroverde de streetwear cultuur met zijn ABC Camo print. Daarnaast is Nigo verantwoordelijk voor de kledinglijn Human Made, is hij creative director bij Kenzo en heeft hij een uitgebreide muziekcarrière waarin hij heeft samengewerkt met Pharrell Williams, Kanye West en Pusha-T.

Op creatief vlak zijn Nike en Nigo zeker een match. Toch ligt de samenwerking bij sommige fans wat gevoelig. Nigo heeft ongeveer twintig jaar samengewerkt met adidas. Naast het feit dat Nigo nog niet eerder heeft samengewerkt met Nike, werd zijn merk BAPE recent zelfs nog aangeklaagd door Nike voor het “kopiëren” van het design van de Air Force 1.

Ondanks de lopende rechtszaak, lijken de twee nu op de goede voet verder te gaan. Tijdens de Kenzo SS25 show verscheen de designer in een kleurrijke Nike Air Force 3 Low. De sneaker is hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd op de Air Force 3 High ‘Escape’ uit 1988.

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates rondom Paris Fashion Week SW225.

Nigo Nike Air Force 3
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date