Skip to content
Brand

Balenciaga x adidas Originals collab is eindelijk officieel

23 mei 2022 22:00
Balenciaga x adidas Originals collab is eindelijk officieel

Balenciaga en adidas Originals kondigen op 22 mei 2022 hun langverwachte samenwerking aan. Het duo combineert Balenciaga’s esthetische visie met de iconische vurigheid van het adidas archief. Hiermee geeft Balenciaga een nieuwe look aan de Three Stripes. De gehele collectie is geïnspireerd op de late jaren ’90 en vroege jaren 2000. Daarnaast bevat de collectie dames- en herenkleding, accessoires en sneakers. We nemen je graag even mee in de nieuwe collab!

Balenciaga Spring 2023 runway

De collab was te zien tijdens de Spring 2023 runway van Balenciaga. Verschilllende items verschenen op de runway. Van $210 sokken tot aan een $5,500 zwart leren jas. Daarnaast waren ook de klassieke Three Stripes te zien als een trainingspak, hoodies en tees. Ieder item heeft een baggy look gekregen, met op het item een logo. Het logo komt in de vorm van een adidas Trefoil met Balenciaga eronder.

Balenciaga x adidas
Balenciaga x adidas
Balenciaga x adidas
Balenciaga x adidas

De Balenciaga collectie komt net na die van Gucci x adidas. Wat niets schokkends is, want beide bedrijven hebben hetzelfde moederbedrijf, Kering. Zullen er nog meer samenwerkingen vanuit dit bedrijf ontstaan?

Wil je de gehele Spring 2023 runway bekijken? Bekijk deze dan hieronder!

Sneakers

Het duo zal ook twee sneakers gaan releasen, namelijk de iconische Speed Sneaker en Triple S. We hebben al verschillende keren een blik kunnen werpen op de Triple S. Maar nu is die dan eindelijk officieel gemaakt en zal niet in één maar in twee colorways gaan uitkomen. Hieronder kun je een blik werpen op de sneakers!

Balenciaga x adidas Speed Sneaker

De welbekende Speed Runner heeft een Balanciaga x adidas make-over gekregen. De sneaker lijkt op de Solid Crew Socks van adidas alleen is het nu een schoen in plaats van een sok. Zo zie je de Three Stripes bovenaan het paartje en de originele branding van de Crew Sock is vervangen door het logo van de collab. Wat is geplaatst in het wit net als de zool en de Three Stripes. Daarmee is de Balenciaga tekst van het originele Speed Runner model volledig weggehaald.

Balenciaga x adidas Triple S White

Naast de Speed Sneaker zal er ook een Triple S in het wit gaan releasen. De Triple S blijft de iconische Shelltoe-kleurstelling houden. Opvallende details zijn de welbekende zwarte 3-stripes en versteviging aan de achterkant. Daarnaast komen de veters in twee kleuren, zwart en wit. De samenwerking wordt bevestigt door de Balenciaga branding op het zijpaneel en het logo van de collab op de tong, inlegzolen en hiel. De gestapelde zool waar Balenciaga bekend om staat, maakt dit ontwerp compleet.

Balenciaga x adidas Triple S
Balenciaga x adidas Triple S

Balenciaga x adidas Triple S Blue

Zoals eerder al genoemd zal de Triple S ook in een blauwe colorway uitkomen. De sneaker heeft dezelfde details als de vorige alleen is alles in een blauwe kleur geplaatst. Het enige wat niet in een blauwe kleur komt is de branding, zoals de Three Stripes. Hierdoor vallen deze meer op.

Balenciaga x adidas Triple S
Balenciaga x adidas Triple S

De collectie is vanaf nu, 23 mei 2022, beschikbaar voor pre-order op de website van Balenciaga. Wees er daarom snel bij! Wil je op de hoogte blijven van meer collabs? Hou dan vooral regelmatig onze nieuwspagina in de gaten!