Upcoming

Balenciaga released een nieuwe colorway van de Track Trainer

14 juni 2019 15:14
Balenciaga released een nieuwe colorway van de Track Trainer

Balenciaga bracht dit seizoen al meerdere colorways uit voor het Track Trainer model, inclusief een lichtgevende colorway. Nu de zomer steeds dichterbij komt, komt Balenciaga met een iets kleurrijker silhouet. Het gaat om een oranje colorway met grijze details.

Het Spaanse merk Balenciaga werd in 1919 opgericht door Cristóbal Balenciaga. Al snel kreeg Cristóbal Balenciaga zijn werk veel bewondering. Door het succes opende hij ook winkels in Madrid en in Barcelona. De kleding van Balenciaga werd zelfs door de Spaanse koninklijke familie gedragen. Toen de Spaanse Burgeroorlog uitbrak in 1936 werd Cristóbal gedwongen zijn winkels te sluiten. Hij besloot om te verhuizen naar Parijs om zijn werk voort te zetten. Ook hier werd zijn werk opgemerkt en zijn reputatie groeide snel, daarnaast kreeg hij veel respect van grote modeontwerpers.

Balenciaga’s geschiedenis

In 1957 besloot Balenciaga om zijn collectie één dag voor de releasedatum te presenteren tegenover de pers. Normaal gesproken werd een collectie altijd vier weken van te voren gepresenteerd, dit was een soort ongeschreven regel in de modebranche. Door de pers niet op de hoogte te brengen van de collectie hoopte hij het kopiëren van zijn ontwerpen te beperken. De pers was hier niet blij mee, maar Balenciaga hield stand. Het merk Givenchy was het met Balenciaga eens en steunde het merk. Beide merken hadden een enorme impact op hun berichtgeving en pers destijds. Balenciaga’s aanhangers beweerden dat rivaal Christian Dior veel lof kreeg voor het kopiëren van Balenciaga’s ontwerpen. In 1967 besloten beide ontwerpers om zich weer aan de ongeschreven regel te houden en hun collecties weer vier weken van te voren te presenteren aan de pers. Later noemde Christian Dior hem nog ’the master of us all’.

Balenciaga verzette zich uitdagend tegen de regels en richtlijnen van Chambre Syndicale de la Haute Couture Parisienne. Hoewel Balenciaga als een groot icoon gezien wordt, is het merk nooit als haute couture bekroond. In 1968 sloot Balenciaga de deuren van het merk. Cristóbal overleed in 1972.

Balenciaga’s comeback

Tot en met 1986 sluimerde het modehuis een beetje. Jacques Bogart verkreeg in 1986 de rechten van Balenciaga en opende een nieuwe lijn, “Le Dix”. Michel Goma ontwierp de eerste collectie in oktober 1987. Vervolgens verbleef hij voor 5 jaar als ontwerper met gemengde beoordelingen. Hij werd in 1992 vervangen door de Nederlandse ontwerper, Josephus Thimister. Hij begon met de restauratie van Balenciaga’s high-fashion status. Tijdens Thimister zijn periode werd Nicolas Ghesquière in 1997 aangetrokken als hoofdontwerper. Op 5 november 2012 stopte Nicolas Ghesquière na 15 jaar als hoofdontwerper bij het merk. Alexander Wang werd als nieuwe hoofdontwerper gekozen, maar hij verliet het modehuis na drie jaar. Sindsdien is Demna Gvasalia creative director.

Balenciaga Track Trainer “Orange/Grey”

De Track Trainer zijn upper is gemaakt van meerdere lagen mesh en leer. Op de tong en op de buitenkant staat de bekende “BALENCIAGA” branding. Ook voorop de neus staat het “BB” logo. Achterop de hak bevindt zich een grijze heel tab. De versterkte zool beschikt over oranje en grijze kleuren en is gemaakt van rubber. De sneaker is geïnspireerd op de hiking wereld. Bijpassende gestreepte veters zorgen voor een extra sportieve look, terwijl de “track” branding op de achterkant het laatste zetje geeft.

Wanneer de nieuwe colorway uitkomt is nog niet bekend, maar wij verwachten dat deze binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Aan de nieuwe colorway hangt een prijskaartje van €695,-. Benieuwd hoe het nieuwe silhouet eruit komt te zien? Scrol dan naar beneden voor foto’s. Vergeet ook niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor je dagelijkse sneakernieuws.


Images by Barneys

The Turnover