Skip to content
Staff Picks

Back in Black: onze favoriete zwarte sneakers

20 februari 2023 09:02
Back in Black: onze favoriete zwarte sneakers

Sneakers kunnen een outfit maken of breken. Als je gaat shoppen voor sneakers zijn er veel dingen waar je op kan letten. Denk hierbij aan comfort, stijl en kleur. Als er een kleur is die bijna onder elke outfit past, is het wel zwart. Van de winter tot de zomer, zwarte sneakers passen in iedere outfit. Wij van Sneakerjagers hebben onze favoriete zwarte sneakers in een lijstje gezet voor jou.

adidas Gazelle

Als eerste beginnen we met een echte klassieker; de adidas Gazelle. Het model kwam uit in de jaren 90 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de sneakergame. Ditmaal komt de sneaker in de ‘Core Black/Clear Granite’ colorway. De vintage en tijdloze look van de sneaker maakt het er eentje die onder iedere outfit past.

Adidas
adidas
gazelle

Adidas Gazelle

BB5476 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk High Retro ‘Panda’

Deze sneaker is er een die momenteel niet kan missen in je rotatie; de Nike Dunk ‘Panda’. De colorway is het afgelopen jaar meerdere keren uitgebracht en verdient zeker een plekje op deze lijst. Perfect voor onder een baggy broek voor een comfortabele outfit.

Panda Zwarte sneakers
Nike
Panda

Nike Dunk High Retro 'Panda'

DD1399-105 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders

Nike Zoom Vomero 5 WMND ‘Black Sesame’

De chunky dad shoe trend kwam een paar jaar geleden en lijkt nu niet meer weg te denken uit de sneaker cultuur. Een van de laatste dad shoes die momenteel veel hype om zich heen creëert, is De Nike Zoom Vomero 5. Ditmaal hebben we het over de Vomero 5 in een WMNS ‘Black Sesame’ colorway. Een chunky sneaker die onmisbaar is in jouw kledingkast.

Vomero 5
BSTN
Zwarte sneakers

Nike Zoom Vomero 5 WMNS 'Black Sesame'

FD0533-010 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders

Karhu Fusion 2.0 ‘Gunmetal’

Als je houdt van comfort en stijl is de Karhu Fusion 2.0 perfect. Het Finse sneakermerk Karhu gaat al een tijdje mee en heeft veel iconische sneakers weten te maken. De Fushion 2.0 in de ‘Gunmetal’ colorway heeft een tijdloze look. Dit paar is met zijn strakke colorway ideaal voor de winterdagen.

Karhu 2.0
Footshop
Zwarte sneakers

Karhu Fusion 2.0 'Gunmetal'

F804130 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 ‘Black/Chlorophyll’

De Nike Air Max 90 is een klassieker die al jaren meegaat. De sportieve sneaker is zowel te vinden op de sportvelden als in de partyscene. De Air Max 90 sneaker zorgt ervoor dat je non stop kunt dansen en er ook nog eens stijlvol uitziet.

AIR MAX
Nike
Zwarte sneakers

Nike Air Max 90 'Black/Chlorophyll'

DQ4071-005 · Prijs vanaf €108,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Low Elevate WMNS ‘Black/Gym Red’

De vrouwelijke versie van de Jordan 1 Low Elevate is een sneaker waarmee jij de aandacht naar jouw outfit kunt trekken. Van de basketbalvelden tot aan de runway, deze donkere colorway van de Jordan 1 zal jouw persoonlijke stijl een boost geven.

WMNS LOW
Nike
Zwarte Sneakers

Air Jordan 1 Low Elevate WMNS 'Black/Gym Red'

DH7004-061 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

De Nike React Vision D/MS/X ‘Black’

De Nike React kwam tot leven in 2017. Het model heeft een uitgebreid creatieproces moeten ondergaan en is meer dan 2.000 uur getest door verschillende sporters. Het resultaat; de Nike React Vision. De ‘Black’ colorway geeft jouw outfit een strakke look en is onmisbaar in de volgende outfit.

Nike react
Sarenza
zwarte sneakers

Nike React Vision D/MS/X 'Black'

CD4373-004 · Prijs vanaf €114,-

Naar alle aanbieders

adidas Originals Falcon W ‘Core Black’

De adidas Orginals Falcon W heeft een neutrale look en is gemakkelijk te combineren in verschillende looks. De sneaker is geïnspireerd op hardloopsneakers uit de jaren 90 en brengt de retro look met zich mee. Perfect voor tijdens het hardlopen of voor tijdens een rustige boswandeling.

adidas
Kickscrew
Zwarte Sneakers

adidas Originals Falcon W 'Core Black'

B28129 · Prijs vanaf €40,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low WMNS ‘Game Royal’

Degenen die zeggen dat blauw en zwart niet samengaan mogen wel een kijkje nemen naar deze sneaker. De Nike Dunk Low WMNS ‘Game Royal’ heeft een opvallende look. Met maar liefst drie verschillende kleuren kan je erg veel spelen met de rest van je outfit. De sneaker zal goed gewaardeerd worden en kan een beetje kleur geven aan een donkere outfit.

Jordan 1 Low
Limited resell
Zwarte Sneakers

Nike Dunk Low WMNS 'Game Royal'

DQ7576-400 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

Vans Old Skool

Het is bijna onmogelijk om een blog te schrijven over zwarte sneakers en de Vans Old Skool er niet in te zetten. De low top sneaker is het schoolvoorbeeld van sneakers die overal bij passen. Een tijdloze sneaker die met veel outfits te combineren is.

Vans Old Skool
Foot locker
Zwarte Sneakers

Vans Old Skool

VN000W9T6BT · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen helpen met het vinden van de ideale zwarte sneaker. Heb jij nog een favoriete zwarte sneaker? Laat het ons dan weten via onze Instagram @sneakerjagers. Wil je ook op de hoogte blijven van alle sneaker releases? Kijk dan in onze release kalender voor de laatste sneakermodellen.