Skip to content
Upcoming

Back-2-School met het ‘Sneaker Essentials’ programma

20 april 2018 15:05
Back-2-School met het ‘Sneaker Essentials’ programma

School, dat is meestal toch wel iets waar de meeste weinig zin in hebben. Maar wat nou als de lessen over sneakers gaan? Complex presenteert nu samen meer Fashion Institute of Technology (FIT) het ‘Sneaker Essentials’ programma.

Dit is een uniek programma dat Complex Sneakers samen met het Fashion Institute of Technology organiseert. Complex sneakers post eigenlijk alles wat met sneakers te maken heeft, maar het heeft ook eigen shows zoals Sneakershopping. FIT is een in New York gevestigde school voor design, fashion, communicatie en business. Deze twee grootheden presteren nu dus ‘Sneaker Essentials’.

Het programma bestaat uit 6 cursussen die alle aspecten van de sneaker industrie behandelen. Per cursus krijgen de leerlingen 4 a 5 uur aan instructies van experts. Deze experts komen vanuit verschillende markten en bedrijven zoals Nike. De cursussen gaan over: De geschiedenis en sneaker-cultuur, design, produceren, distributie en verkoop, marketing en strategie en media.

Het programma is er zo op gericht dat je met de opgedane kennis echt stappen kan zetten in de sneakerbranche. Verwacht niet zomaar een paar Youtube filmpjes maar zie het meer als een echte korte opleiding.

Ben jij nou ook geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op de website van FIT. Maar wees er snel bij de inschrijvingen zullen hoogstwaarschijnlijk in april stop gezet worden.


‘Sneaker Essentials’ programma