Skip to content
Brand

Axel Arigato is nu ook te vinden bij Sneakerjagers

18 december 2022 12:03
Axel Arigato is nu ook te vinden bij Sneakerjagers

Sinds kort is Axel Arigato bij Sneakerjagers te vinden! De sneakerzoekmachine breidt hiermee zijn aanbod uit. Het merk staat bekend om zijn minimalistische designs, wat zorgt voor frisse en strakke ontwerpen. Daarnaast worden de sneakers van Axel Arigato met de hand gemaakt van Italiaans leer.

Ben je op zoek naar een nieuw paartje van hoogwaardig kwaliteit met een minimalistisch design? Dan zul je zeker tevreden zijn met het nieuwe aanbod! Lees hier meer over het merk!

Axel Arigato

Axel Arigato is in 2014 opgericht door Albin Johansson en Max Svärd, met het idee om een premium schoen te ontwerpen voor een toegankelijke prijs. De twee oprichters hadden als hoofddoel ‘to embrace the now and always look for the tomorrow‘.

Albin Johansson en Max Svärd
Albin Johansson en Max Svärd | Foto van Axel Arigato

Ze trokken de industriële productie in twijfel, waardoor ze het graag anders wilden doen. Ze zagen af van seizoencollecties en standaard verkoopkanalen en kwamen rechtstreeks in contact met de klant.

Op deze manier ontstond het format: ‘Drop of the Week’. Axel Arigato stelt hierbij de klant centraal bij het creëren van producten en gebruikt de feedback van klanten voor de ontwikkeling van nieuwe stijlen.

Inmiddels is het merk gegroeid tot een lifestyle brand en zijn er winkels geopend in zes landen in Europa en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast zijn ze ook online erg actief, in 134 gebieden wereldwijd kun je het merk shoppen. Toch hechten ze het meeste aan fysieke aanwezigheid.

Store
Store
Verschillende stores | Foto’s van Axel Arigato

Mensen bij elkaar brengen

Axel Arigato heeft niet alleen als doel om innovatieve sneakers en kleding te ontwerpen, wat het merk onderscheid met de rest is dat ze mensen bij elkaar willen brengen. Dit doen ze door het hele jaar events te organiseren in de stores. Zoals bijvoorbeeld pop-ups, signeersessies van albums, lanceringen van tijdschriften en muziekevenementen.

Productie

Het grootste gedeelte van de productie vindt plaats in Porto, Portugal. Sommige stijlen worden geproduceerd in de Far East. Een mooi detail is dat de fabrieken allemaal familiebedrijven zijn, met jarenlange knowhow en vakmanschap.

Voor de productie van de sneakers wordt gebruik gemaakt van Italiaans leer, wat van hoogwaardig kwaliteit is. Daarnaast maakt het merk gebruik van katoen en gerecycled polyester.

Productie
Productie
Productie sneakers | Foto’s van Axel Arigato

Populaire modellen

Clean 90

De Clean 90 is het populairste model van het merk, het is een tijdloos ontwerp met een subtiel logo in het goud. De sneaker heeft een glad leren bovenwerk in het zwart en komt met een gedempt voetbed en voetboogondersteuning voor maximaal comfort.

Axel Arigato Clean 90

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Dice Lo

De Dice Lo Sneaker is een moderne sneaker die geïnspireerd is op vintage. Het bovenwerk is een combinatie van nubuck en Italiaans leer. Het leer heeft een vintage-effect, waarbij het leer na verloop van tijd zal afslijten, waardoor je een versleten effect krijgt.

Axel Arigato Dice Lo

F0002016 · Prijs vanaf €230,-

Naar alle aanbieders

Area Lo

De Area Lo is geïnspireerd op vintage basketbalstijlen, de sneaker komt in een combinatie van leer en gerecycled polyester.

Axel Arigato Area Lo

F0523014 · Prijs vanaf €276,-

Naar alle aanbieders

Genesis Vintage

Dit model komt in een van een combinatie van leer, suède en textiel en is opnieuw helemaal zwart. Hierdoor ontstaat een strakke, monochrome afwerking van de veters tot de zolen.

Axel Arigato Genesis Vintage Runner

F0084079 · Prijs vanaf €205,-

Naar alle aanbieders

Orbit Vintage

De Orbit Vintage is gemaakt van leer en suède in contrasterende tinten. Dit model heeft een rubberen plateauzool en is voorzien van een uitneembaar voetbed met kussentjes voor comfort.

Axel Arigato Orbit Vintage

F1023003 · Prijs vanaf €250,-

Naar alle aanbieders

Het maakt niet uit naar wat voor silhouet je op zoek bent, vanaf nu kun je het bij Sneakerjagers vinden. Ben je na het lezen van dit blog geïnteresseerd naar nog meer Axel Arigato ontwerpen? Neem dan vooral een kijkje op de pagina via de button hieronder! Daarnaast kun je ook gewoon de schoen die je zoekt in het de sneakerzoekmachine typen, op deze manier shop je gemakkelijk een paartje!