Skip to content
Newsfeed

Out now: AWAKE x ASICS Gel-Lyte NYC collab

3 februari 2023 13:42
Out now: AWAKE x ASICS Gel-Lyte NYC collab

ASICS Sportstyle heeft samen met AWAKE NY een gloednieuwe silhouet uitgebracht: de Gel-NYC! Achter het unieke design zit AWAKE NY’s oprichter Angelo Baque en zijn team. Bij het creatieve proces is een combinatie gemaakt tussen ASICS’s nieuwste technologie en de bekende ontwerpen. De AWAKE x ASICS Gel-Lyte NYC kun je nu scoren in twee colorways!

Het design van de AWAKE x ASICS Gel-Lyte NYC

De gedachte achter het design is dat het model comfortabel en veelzijdig is en bovendien dag en nacht gedragen kan worden. De bovenkant van de sneaker is gebaseerd op de Gel-Nimbus 3 uit de jaren 2000, deels gecombineerd met het design van de Gel-MC Plus sneakers. Daarnaast bevat de Gel-NYC het Gel-Cumulus 16 tooling system, waardoor je extra comfort zult ervaren.

Verder heeft de AWAKE x ASICS Gel-Lyte NYC zijn naam te danken aan de stad waar de nieuwe stijl is ontstaan: New York City! Maar het design gaat veel verder dan alleen New York City. Bij de creatie van het ontwerp was Baque namelijk geïnspireerd door het idee dat de sneaker in elke omgeving op zijn eigen unieke manier zou kunnen leven en hoe het omarmd zou kunnen worden door culturen over de hele wereld.

Al lijken de kleuren misschien los te staan van het feit dat de schoen dient als love letter aan de stad, waren het bewuste keuzes van Baque. De kleuren staan namelijk voor een variatie aan onwaarschijnlijke verwijzingen in zijn persoonlijke collectie.

Op 2 februari 2023 is de samenwerking uitgebracht op ASICS.com en bij geselecteerde retailers, tegen een prijs van 160€. Klik op de twee colorways ‘Green Blue Slate’ en ‘Gothic Grape’ voor meer foto’s en informatie! Ook graag op de hoogte blijven van andere releases? Houd dan onze release kalender in de gaten.

Video van AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Green Blue Slate en Gothic Grape
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Green Blue Slate
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Gothic Grape
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Gothic Grape zijaanzicht
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Green Blue Slate zijaanzicht
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Gothic Grape vooraanzicht
AWAKE x ASICS Gel-Lyte NY Green Blue Slate vooraanzicht