Skip to content
Newsfeed

Asphaltgold komt met antiracismecampagne

24 november 2022 16:56
Asphaltgold komt met antiracismecampagne

Op 25 november 2022 is het Black Friday. Dit is een Amerikaanse traditie en valt op de dag na Thanksgiving. Tijdens Black Friday komen veel winkels met hoge kortingen, maar Asphaltgold pakt dit iets anders aan en komt met een antiracismecampagne. Tijdens Black Friday maakt de online webshop zich hard voor racisme.

Asphaltgold maakt zich al meerdere jaren op een rij hard voor racisme tijdens Black Friday. In 2020 introduceerde de Duitse webshop hun antiracism statement shirt. Op dit shirt was de quote “We all walk the same earth” gedrukt.

Het jaar daarop doneerde Asphaltgold 20% van de opbrengsten van Black Friday aan initiatief European Network Against Racism tijdens hun antiracismecampagne.

Asphaltgold Black Friday
Foto Asphaltgold

Dit jaar, 2022, komt de webshop opnieuw met verschillende statement shirts. Met maar liefst 16 verschillende print shirts wil Asphaltgold aandacht vestigen op racisme wereldwijd. Zo komen de shirts in verschillende varianten met verschillende talen op de designs. Ook keert de quote “We all walk the same earth” terug op verscheidene designs.

Alle opbrengsten van de verkoop van de shirts gaan naar Euopean Network Against Racism. Met deze campagne wil Asphaltgold mensen aan het denken zetten en aandacht vestigen op racisme, wat nog altijd een groot probleem is. De campagne moet het gevoel van saamhorigheid in de community versterken en vestigt aandacht op de nationale diversiteit in de samenleving.

De shirts uit de antiracismecampagne zijn van 25 tot en met 27 november 2022 te verkrijgen bij Asphaltgold. Klik op de button hieronder om de shirts bij Asphaltgold te bekijken.

Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, check dan onze nieuwspagina.