Skip to content
Upcoming

De Asics Gel Lyte III komt terug in een OG colorway en OG vorm

12 november 2019 16:30
De Asics Gel Lyte III komt terug in een OG colorway en OG vorm

In 1990 werd de Asics Gel Lyte III voor het eerst uitgebracht. Om het model zijn 30ste verjaardag te vieren brengt Asics het model terug in zijn OG colorway. Ook zal het model terugkomen in de OG vorm van vroeger.

Zoals we al zeiden werd het model in 1990 voor het eerst uitgebracht. De sneaker was ontworpen door Shigeyuki Mutsui. Na 5 jaar werkzaam te zijn bij Asics, ontwierp hij de sneaker die een ware legende zou worden. Zijn missie was om een performance schoen neer te zetten die functioneel en stijlvol was. Na bijna 30 jaar is deze sneaker een groot icoon. De sneaker biedt een perfecte combinatie van ondersteuning, comfort en technische mogelijkheden met een baanbrekende EVA-midsole en een verticaal verlengd middenvoetframe.

Naast de hardloopbaan werd de sneaker bewonderd door vele sneakerheads. Dit kwam gedeeltelijk dankzij de kenmerkende split-tong constructie en vooruitstrevende kleurencombinaties. De Gel Lyte III is voorbereid op een eigentijdse twist en biedt een esoterische stilering die niet alleen sneakerheads aanspreekt, maar ook de modewereld.

Asics Gel Lyte III ‘OG’ | 1191A266-100

De Gel Lyte III is het bekendste model van de Gel serie. De opgesplitste tong is een kenmerkend detail geworden en representeert het merk. Nu keert de OG colorway terug na bijna dertig jaar. Het bovenwerk is voornamelijk gemaakt textiel in een witte kleur. Op deze witte basis zijn groene en gele overlays verwerkt. Zo zijn de tong, sock liner en veters gemaakt van een gele kleur. In tegenstelling tot de witte kleur, zijn er ook wat zwarte details toegevoegd. Zo hebben de heel clip en de outsole een zwarte kleur gekregen. Ook op de zijkanten bevindt zich onder de kenmerkende Asics strepen zwart gaas. Deze Asics strepen op de zijkanten beschikken trouwens over groene outlining.

Achterop de sneaker en voorop de toebox bevindt zich groen suède. Op het groene suède op de achterkant staat in gele letters ‘GEL LYTE III’. Onder de opvallende upper heeft Asics een witte midsole geplaatst met in het midden een grijs vlak. Op dit grijze vlak is Asics branding te vinden. Net zoals achter op de heel tab.

Wil jij deze sneaker toevoegen aan jouw collectie? Dat kan, want aanstaande vrijdag, 15 november 2019, komt de sneaker uit via onder andere Epic Store. Aarzel niet te lang en zit vrijdag op tijd klaar om jouw paartje te bemachtigen. Check onze Releasekalender voor een volledige Storelist Overview. Scroll snel naar beneden voor mooie foto’s van END.


ASICS Gel-Lyte III 'OG'

1191A266-100 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
ASICS Gel Lyte III - 1191A266-100
ASICS Gel Lyte III - 1191A266-100
ASICS Gel Lyte III - 1191A266-100
Images by END.