Skip to content
Upcoming

De Asics GEL-Lyte III dropt in een all-over black denim colorway

12 oktober 2020 16:03
De Asics GEL-Lyte III dropt in een all-over black denim colorway

Denim materialen zien we steeds vaker terug op sneakers. Zo zagen we dit op de laatst uitgekomen DENHAM x Nike samenwerking. Dit keer is het de beurt aan Asics met de GEL-Lyte III waarbij het bovenwerk bijna geheel is gemaakt van black denim.

De Asics GEL-Lyte III werdt voor het eerst gereleased in 1990 en was ontworpen door Shigeyuki Mitsui. De sneaker werd snel populair doordat het makkelijk was te combineren met streetwear. Wat de sneaker ook enorm populair maakten, was de gespleten tong. Nu 30 jaar later is de Asics GEL-Lyte III nog steeds enorm populair.

Asics GEL-Lyte III ‘Black Denim’ | 1201A049-001

De Asics GEL-Lyte III ‘Denim’ komt in een zwart Denim colorway. De basis van de sneaker is gemaakt van denim, waarbij en lederen overlays zijn geplaatst op de toebox, hiel en Tiger Stripe logo op de midfoot. Op de gespleten tong (waar de GEL-Lyte III bekend om is), zijkant en de hiel zijn bruin lederen patches geplaatst wat is geïnspireerd op de leren patches achterop een jeans. Onder het bovenwerk bevind zich een zwarte mid-zool met een witte outsole wat de sneaker net wat meer contrast geeft.

De ‘Black Denim’ colorway voor de Asics GEL-Lyte III zal vanaf dinsdag 13 oktober verkrijgbaar zijn via onder andere Asics.com en diverse geselecteerde Asics-retailers. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

ASICS Gel Lyte III 'Denim'

1201A049-001 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders
Asics GEL-Lyte III Denim
Asics GEL-Lyte III Denim
Images by 43Einhalb