Skip to content
Newsfeed

Anime serie One Piece inspireert nieuwe PUMA Suede colorways

19 maart 2024 13:00
Anime serie One Piece inspireert nieuwe PUMA Suede colorways

De serie One Piece wordt beschouwd als een van de beste Japanse anime- en mangaseries aller tijden. In de serie worden de Piratenkeizers Fifth Gear Luffy, Blackbeard, Shanks en Buggy gevolgd tijdens hun zoektocht naar de mythische ‘One Piece’ om de volgende piratenkoning te worden. Mede dankzij de doordachte karakterontwikkeling van Eiichiro Oda is deze iconische serie zo geliefd.

Op 23 maart 2024 lanceert PUMA samen met One Piece een nieuwe collectie. Na de samenwerking van 2019, komen ze nu met een reeks PUMA Suede sneakers. Het gaat hier om vier colorways, ieder geïnspireerd op een van de vier Piratenkeizers van One Piece.

One Piece x PUMA Suede ‘Luffy Gear 5’

De eerste One Piece x PUMA Suede colorway die we voorbij zien komen, is een witte uitvoering sneaker die het witte haar van Luffy’s Fifth Gear benadrukt. In deze ontwaakte vorm wordt Luffy vaak afgebeeld met wolken die om hem heen zweven.

Deze wolken zijn dan ook verwerkt in het ontwerp van het PUMA logo. Om nog meer kenmerken van Luffy terug te brengen naar de sneaker; Luffy’s Fifth Gear-symbool is in reliëf aangebracht op de suède tong.

One Piece x PUMA Suede 'Luffy Gear 5'
Beeld van PUMA
Luffy Gear 5
Beeld van Toei Animation

One Piece x PUMA Suede ‘Blackbeard’

Natuurlijk hoort er ook een ‘Blackbeard’ uitvoering bij de One Piece x PUMA Suede collectie. De zwart leren basis is afgewerkt met gouden accenten. Deze verwijzen naar de jas en de sieraden van keizer Blackbeard. Ook bij deze sneaker is de tong versiert door een driekoppige Jolly Roger. De tong, het logo en de wolk accenten zijn weergegeven in het suède, als verwijzing naar zijn duistere krachten.

One Piece x PUMA Suede 'Blackbeard'
Beeld van PUMA
One Piece Blackbeard
Beeld van Sportskeeda

One Piece x PUMA Suede ‘Shanks’

De volgende colorway die de One Piece x PUMA Suede complimenteert, is de ‘Shanks’ uitvoering. Deze wijnrode sneaker is misschien wel het meest gedetailleerd en eert keizer Shanks. Het is niet meer dan toepasselijk dat er twee Jolly Rogers op de tong van sneaker staan, aangezien hij leider is van de Red Hair Pirates. Ook zijn drie iconische littekens zijn gestikt op de hiel van de sneaker.

One Piece x PUMA Suede 'Shanks'
Beelden van PUMA
One Piece Shanks
Beeld van Eiichiro Oda/Shueisha, One Piece

One Piece x PUMA Suede ‘Buggy’

Veruit de kleurrijkste van het stel, is de One Piece x Puma Suede ‘Buggy’. Deze sneaker gaat gekleed in het rood suède met een helder blauw PUMA logo. Het logo heeft stekelachtige look die het wilde haar van Buggy (The Clown) nabootst. Buggy’s typische Jolly Roger wordt afgebeeld op de tong van de sneaker om het helemaal eigen te maken.

One Piece x PUMA Suede 'Buggy'
Beeld van PUMA
One Piece Buggy
Beeld van Toei Animation

One Piece x PUMA release

Alle colorways zijn vanaf 23 maart 2024 verkrijgbaar bij PUMA. De One Piece x PUMA collectie bestaat naast deze vier colorways ook uit een uitgebreide kledingcollectie. Co-branded tees, jacks, broeken en hoodies zijn ook volledig in One Piece thema verkrijgbaar.

Blijf op de hoogte van de laatste updates door de nieuwspagina van Sneakerjagers in de gaten te houden.

PUMA Luffy
PUMA Buggy
PUMA Shanks
PUMA Blackbeard
PUMA x One Piece
puma Luffy
puma buggy
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece
PUMA x One Piece