Skip to content
Staff Picks

Animal print sneakers die je wil hebben 🐆🐍

25 augustus 2021 10:41
Animal print sneakers die je wil hebben 🐆🐍

Sneakers komen in verschillende vormen en kleuren: er is geen goed of fout. Vaak wordt er voor een design inspiratie gehaald uit bestaande voorwerpen of soms ook dieren. Animal print wordt al jaren gebruikt in de fashion en sneaker scene. De drukke prints kunnen bestaan uit imitatie luipaardprint, zebraprint, tijgerprint, slangenprint en nog veel meer. De speelse patronen of harige texturen zorgen vaak voor een unieke twist. In dit blog laten we je 10 verschillende animal print sneakers zien, die je zeker wil hebben. Check ze snel hieronder.

Animal print sneakers

Nike Air Max 1 DLX ‘Atmos Animal’

nike atmos air max 1

Waarom zou je enkel één soort animal print gebruiken, als je ook meerdere kunt combineren? De Nike Air Max 1 DLX ‘Atmos Animal’ werd ontworpen door de oprichter van Atmos Japan. De sneaker kwam voor het eerst uit in 2018 en was onderdeel van de Nike Air Max Day. De schoenen was een geüpgradede versie van de originele versie uit 2006. Veel sneaker lovers zien de schoen nog steeds als een holy grail.

Nike Air Max 1 DLX 'Atmos Animal'

AQ0928-700 · Prijs vanaf €238,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 ‘Animal Instinct 2.0’

Air Jordan 3 animal instinct

Voor de Air Jordan 3 ‘Animal Instinct 2.0’ is er gekozen voor een meer subtielere benadering van animal print. De kleuren zijn grotendeels niet heel opvallend, maar er komen juist veel texturen voor. Zo lijkt het zwarte middendeel een krokodillen textuur te hebben, de teen is geïnspireerd op slangenhuid en het bruine deel bevat olifantenprint.

Air Jordan 3 'Animal Instinct 2.0'

CV3583-003 · Prijs vanaf €64,-

Naar alle aanbieders

Puma Cell Venom Animal Kingdom

Animal print sneakers

Deze Puma Cell Venom Animal Kingdom bevat speelse slangenprint details op het bovenwerk. De bruinige en grijs getinte print contrasteert goed met de witte basis van de sneaker.

Puma Cell Venom Animal Kingdom

371786-01 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

Converse Chuck Taylor 70 Low Animal ‘Zebra’

Animal print sneakers

Sommige designs hebben een all-over-print op het bovenwerk. Zo is deze lage Converse bedekt in een print van zebrahuid. De textuur is van canvas, maar de zwart-witte print is meteen te herkennen als zebrapatroon.

Converse Chuck Taylor 70 Low Animal 'Zebra'

167811C · Prijs vanaf €38,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1/1 ‘Animal’

DM5329-200

De Air Force 1 Animal bevat verschillende prints op de overlays. Wat bijzonder is aan de schoen, is dat elk paneel te verwijderen is. Elk deel kan worden vervangen door verschillende opties die meegeleverd worden bij de sneaker. Zo kun je je eigen kicks customizen.

Nike Air Force 1/1 'Animal'

DM5329-200 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Nike M2K Tekno ‘Animal’

nike m2k tekno animal

De Nike M2K Tekno ‘Animal’kwam uit in 2019 en bevat verschillende, zachte, harige delen met dierenprint. Zo is er zebra-, luipaard- en koeienprint te zien. Verder zijn er verschillende limegreen details toegevoegd die de sneaker één geheel maakt.

Nike M2K Tekno 'Animal'

CI9631-037 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

adidas ZX 8000 Atmos Animal

adidas animal print sneakers

Ook voor deze samenwerking met adidas, op het ZX 8000 model, heeft Atmos dierenprint gebruikt. Het kleurgebruik heeft een warme tint gekregen. Zo zijn er verschillende details in het oranje te zien. Dit past goed bij de zachte luipaardprint en de suède, beige overlays.

adidas ZX 8000 Atmos Animal

FY5246 · Prijs vanaf €96,-

Naar alle aanbieders

VANS Zebra Old Skool Stacked

vans platform

Ook Vans gebruikt animal print voor hun sneakers. Een patroon van zebra is te vinden op het klassieke Old Skool design. De print loopt van de upper door tot de platform zolen.

VANS Zebra Old Skool Stacked

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 WMNS High ‘Satin Snake’

CD0461-601

In de zomer van 2020 dropte deze exclusieve vrouwen Air Jordan 1. De sneaker bevat OG kleuren, maar heeft een unieke twist doordat de zwarte delen een textuur van slangenhuid hebben gekregen.

Air Jordan 1 WMNS High 'Satin Snake'

CD0461-601 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 ‘Snake’

animal print sneakers

Als je een subtielere sneaker wil met animal print, kun je voor deze Nike Air Max 90 gaan. De off-white kick bevat kleine slangenprint details, bijvoorbeeld bij de swoosh.

Nike Air Max 90 'Snake'

DH4115-101 · Prijs vanaf €171,-

Naar alle aanbieders

Dit zijn 10 van onze must-have animal print sneakers. Klik op de knoppen onder de sneakers om te zien waar jij een paar kunt aanschaffen. Of scroll door onze zoekmachine, om meerdere designs met dierenprint te bekijken. Vergeet ook niet om de Sneakerjagers app te download. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneaker nieuws.