Skip to content
Upcoming

Alles wat je wilt weten over adidas Superstar

18 september 2020 10:47
Alles wat je wilt weten over adidas Superstar

De sneaker die iedereen gedragen heeft of nog steeds heeft. De adidas Superstar heeft een rijke geschiedenis. Nog steeds is de sneaker ongekend populair. Dit jaar viert Superstar zijn vijftig jarige bestaan. Lees hier alles wat je wilt weten over de adidas Superstar en zijn verhaal.

Vijftig jaar geleden was de adidas Superstar voor het eerst te zien. Het was de eerste basketbal schoen met een geheel leren upper. De sneaker werd erg populair onder de NBA en NCAA spelers. Al snel werd de Superstar een grootheid op straat. Ook in de Hip Hop scene was de Superstar een echte stijl icoon. Niet alleen toen was de sneaker veel te zien. 5 Jaar geleden maakte de Superstar een grote comeback. Ondertussen is elke colorway al voorbij gekomen.

adidas Superstar Design

Het bovenwerk van de Superstar is van leer. Zijn kenmerk: de ronde rubberen ‘shelltoe.’ Deze benaming komt van de schelp-vormige voorkant. Door die ‘shelltoe’ zal de basketbal sneaker niet snel beschadigen. De stevige zool is ook gemaakt van rubber. De klassieke Superstar heeft een witte colorway met zwarte details. Naast de three stripes, staat ‘Superstar’ gedrukt in het leer.

De adidas sneaker heeft al een rijke geschiedenis met samenwerkingen en colorways. Voor de vijftigste verjaardag van superstar is er een bijzondere samenwerking met Beyoncé. Deze wordt gereleased op 18 september, lees er hier meer over. Verder is er al een samenwerking geweest met Prada, Ninja. Ook zit er een Swarovski X Superstar aan te komen.

Nieuwe releases van de Superstar, maar ook andere sneaker releases, vind je in onze Sneakerjagers release kalender.

Adidas Superstar

C77124 · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders
Adidas Superstar

adidas Superstar Laceless 'Black'

FV3018 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders
adidas Superstar Laceless 'Black'
adidas Superstar Pure

adidas Superstar Pure

FV3014 · Prijs vanaf €72,-

Naar alle aanbieders
adidas Superstar

adidas Superstar

FW2526 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders