Skip to content
Where to Cop

Alles wat je moet weten over Sneakerness komend weekend.

23 november 2017 21:43
Alles wat je moet weten over Sneakerness komend weekend.

Aanstaand weekend gaat het dan eindelijk gebeuren: Sneakerness Rotterdam. En wat een toffe locatie: de Van Nellefabriek. Als je hier nog nooit bent geweest heb je iets om naar uit te kijken.

De voormalige Van Nellefabriek geldt als het belangrijkste industriële monument in Nederland en werd als zodanig in 2014 tot UNESCO-werelderfgoed verklaard.  Echt indrukwekkend en leuk om een keer gezien te hebben. Ook een super plek om een mooi shot te maken van je sneakers.

Voor diegene die Sneakerness niet kent even het volgende: Sneakerness is het grootste sneaker event van Europa, bestaat ongeveer drie jaar en heeft inmiddels een aantal vaste events in onder andere Parijs, Zurich, Berlijn, Moskou, Keulen, Warschau en Amsterdam. Het is uitgegroeid tot het grootste sneaker event in de sneaker en footwear scene. Denk nu niet dat daar alleen maar van die maffe idiote sneakerheads lopen. Het is vooral een samensmelting van gevestigde of juist beginnende verzamelaars gecombineerd met iedereen die dat weekend een tof paartje wil scoren of gewoon de relaxte sfeer wil proeven.

De Rotterdam editie heeft weer grote internationale merken, sneaker stores, privé verkopers en verzamelaars op de beurs om artikelen te kopen, verkopen of ruilen. Enkele deelnemers zijn o.a. de Rotterdamse store Woei (ook met een sale gedeelte), Crep Protect, Retroshopparis, Crepprotect, Custombybbm Sneakerrestore, Outsole, Approved Sneakers en natuurlijk onze Utrechtse vrienden van Prime. De lijst is nog vele malen groter dus laat je verrassen. Er zijn meer dan 100 privé verkopers.

Reken er ook op dat er veel customisers, graffiti artiesten en professionele fotografen zijn die hun werk vertonen. Volop inspiratie opdoen dus. Uiteraard zijn er ook foodtrucks, maak je geen zorgen! Wij van Sneakerjagers kijken ernaar uit!

Oké, nu even de praktische zaken:

Sneakerness is op zaterdag 25 november open van 12.00 tot 19.00 uur. Op zondag 26 november van 12.00 tot 17.00 uur.

Bezoekadres is: Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam.

Een kaart in de voorverkoop kost 12 euro en is geldig voor beide dagen en is verkrijgbaar via www.sneakerness.com. Een kaart aan de deur kost 12,50 en is één dag geldig.

Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis! Er is zelfs een gedeelte waar ze bezig worden gehouden terwijl pap of mam gaat sneakerjagen.

Kom je met de trein:
Trein nemen tot Rotterdam Centraal Station. Hier buslijn 38 richting Station Schiedam Centrum vanaf het busstation aan de Conradstraat (zijkant station). Uitstappen bij halte Beukelsbrug op de Horvathweg. De trap naar beneden nemen, linksaf het spoorviaduct onderdoor en oversteken naar de hoofdingang van de Van Nelle Fabriek. Tevens kunt je vanaf Station Schiedam Centrum dezelfde buslijn 38 richting Rotterdam Centraal nemen, uitstappen bij dezelfde halte.

Kom je met de auto: gebruik je navigatie. Van Nelleweg 1, Rotterdam.

Als je gaat, veel plezier, we horen graag hoe je het vond!