Skip to content
Brand

Alles wat je moet weten over Nike Golf releases

2 juli 2023 08:21
Alles wat je moet weten over Nike Golf releases

Nike staat natuurlijk bekend om zijn innovatieve sportkleding en sneakers, maar het merk heeft ondertussen ook een erkende positie veroverd in de wereld van golf. Eerder wist Nike Golf al de aandacht te trekken van professionele golfers, maar met een indrukwekkende reeks golfschoenen, kunnen sneakerheads er vandaag de dag ook niet meer om heen.

Genoeg reden dus om de gedurfde zet dat uitgroeide tot een fenomeen vandaag te bespreken. Of je nu meer wilt weten over het ontstaan van Nike Golf, het ontwerp van de Golf sneakers of wat de meest populaire releases zijn die op dit moment beschikbaar zijn, je ontdekt het hieronder!

Het ontstaan van Nike Golf

Als een van ’s werelds meest toonaangevende sportmerken, zag Nike een enorme kans om de golfmarkt te betreden. Het bedrijf realiseerde zich dat golf steeds populairder werd en dat er behoefte was aan innovatieve en hoogwaardige golfuitrusting en golfschoenen.

Met zijn bewezen staat van dienst op het gebied van sportinnovatie en het creëren van baanbrekende producten, besloot Nike zich te richten op de golfwereld. In 1984 deed het merk dit dan ook door hun eerste collectie shirts en schoenen te introduceren.

Maar het betreden van de golfmarkt was zeker geen gemakkelijke taak. Het succes is dan ook niet van de ene op andere dag gekomen. Het merk moest namelijk de traditionele spelers in de golfindustrie overtuigen dat het een waardevolle toevoeging kon zijn.

Golfers in Nike Golf sneakers en golf uitrusting

Samenwerkingen met golflegendes

Om de golfindustrie te overtuigen, begon Nike samen te werken met enkele van ’s werelds meest getalenteerde en invloedrijke golfers. Zo was Seve Ballesteros de eerste golfer die een sponsorcontract tekende met het bedrijf. Niet veel later volgde ook namen als Curtis Strange, Peter Jacobsen, Juli Inkster en Kathy Baker.

Deze golfsterren droegen bij aan de groei en het succes van Nike Golf door hun prestaties op de baan en hun populariteit onder fans. Hun samenwerking met Nike zorgde voor meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid voor het merk.

Nike en Tiger Woods

Nike’s meest cruciale en bekende stap is natuurlijk de ondertekening van een contract met golflegende Tiger Woods in 1996. Op dat moment was Tiger Woods al een opkomende ster in de golfwereld en had hij de potentie om een van de grootste golfers aller tijden te worden. Nike zag in Woods niet alleen een buitengewoon talent, maar ook een persoonlijkheid die perfect paste bij het merk.

De samenwerking met Tiger Woods was een keerpunt voor Nike Golf en zorgde voor wereldwijde bekendheid en erkenning.

Tiger Woods in Nike Golfkleding en Golf handschoen

Frisse wind in golfindustrie

De oprichting van Nike Golf betekende een frisse wind in de golfindustrie. Het bracht een nieuw perspectief, een combinatie van sportprestaties en stijl en daagde bovendien de traditonele normen uit. De combinatie van de steun van de golfsterren en voortdurende inzet voor innovatie, zorgde er uiteindelijk voor dat Nike Golf de golfwereld kon veroveren.

Het ontwerp van het Nike Golf model

Van OG-modellen tot innovatieve materialen met unieke kleurenschema’s, Nike weet stijl feilloos te combineren met prestaties.

Witte Nike golfschoenen met zwarte Swoosh
Witte Nike Golf sneakers met spikes op gras

Het design van golfschoenen

Kijkend naar het design van de golfschoenen, zien we dat Nike bekende sneakers als de Air Jordan 1, Air Max 1 en Air Max 90 heeft omgetoverd tot golfschoenen. Deze ontwerpen blijven trouw aan het OG design, maar beschikken over enkele specifieke eigenschappen voor het golfen. Zo leveren de golfschoenen de stijl van de OG-sneakers, terwijl je beschikt over alles wat je nodig hebt om 18 holes in comfort te spelen.

Daarnaast heeft Nike ook schoenen speciaal ontwikkeld voor golf. Denk bijvoorbeeld aan de Nike Air Zoom Victory Tour, Air Zoom Infinity Tour, Tiger Woods ’13 en Victory Pro. Natuurlijk staat innovatie hier voorop, maar het design wordt er zeker niet minder op!

Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een gestroomlijnde stijl met een klassiek wit paar schoenen. Of maak een statement met limekleurige, rode of turqouise panelen. Liever een oldschool look? Dan is zwart de perfecte keuze!

Innovatie in golfschoenen

Naast de stijlvolle designs, blijft Nike ook vooroplopen wat betreft technologische innovatie. Al gaat het bij de OG-modellen slechts om kleine toevoegen, zoals geïntegreerde tractie om extra kracht te halen uit je swing of een dunne overlay voor waterdichtheid, zijn de speciale golfschoenen ontworpen voor de prestaties van de golfers.

Dunne overlays van de Nike Golf
Spikes onder de Nike Golfschoenen

Deze golfschoenen zorgen met extra stevigheid, stabiliteit en comfort voor een unieke pasvorm en bovendien ontzettend veel energieteruggave. Ook zijn ze allemaal voorzien van spikes, die voor uitzonderlijke grip op de baan zorgen.

Populaire Nike Golf sneakers van dit moment

De perfecte combinatie van stijl, comfort en prestaties heeft ervoor gezorgd dat verschillende Nike Golf releases een favoriete keuze zijn geworden voor zowel professionele golfers als sneakerliefhebbers. Laten we daarom een kijkje nemen naar enkele van de meest populaire Nike Golf sneakers van dit moment!

Nike Air Max 1 ’86 OG Golf ‘Obsidian’ | DV1403-001

Nike Air Max 1 '86 OG Golf 'Obsidian' | DV1403-001
Nike Air Max 1 '86 OG Golf 'Obsidian' | DV1403-001

De hele dag en het hele jaar door spelen in een tijdloze stijl kan met de Nike Air Max 1 Golf ‘Obsidian’! Het bevat de vintage Air Max 1 details die zo geliefd zijn, maar wordt tegelijk gecombineerd met revolutionaire golftechnologie.

Nike Air Max 1 '86 OG Golf 'Obsidian'

DV1403-001 · Prijs vanaf €136,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Golf ‘Black’ | CU9978-002

Nike Air Max 90 Golf 'Black' | CU9978-002
Nike Air Max 90 Golf 'Black' | CU9978-002

Een ander voorbeeld waarbij de schoen trouw blijft aan het oorspronkelijke icoon is deze Nike Air Max 90 Golf ‘Black’. Zijn strakke lijnen en tijdloze stijl is gecombineerd met een paar updates die speciaal zijn gemaakt voor golf. Denk bijvoorbeeld aan geïntegreerde grip en een dunne overlay die de sneaker waterdicht maakt.

Nike Air Max 90 G Golf

CU9978-002 · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders

Nike Tiger Woods ’13 Retro ‘White Varsity Red’ | DR5752-106

Nike Tiger Woods '13 Retro 'White Varsity Red' | DR5752-106
Nike Tiger Woods '13 Retro 'White Varsity Red' | DR5752-106

Op de 10e verjaardag van een van de populairste Tiger Woods sneakers, bracht Nike het iconische ontwerp opnieuw uit. Deze golfschoen biedt de unieke pasvorm en het gevoel van Nike Free technologie wat voor optimaal comfort en fist pumps na het putten zorgt. Daarnaast zorgt de Tiger Woods ’13 Retro ‘White Varsity Red’ voor ultieme stabiliteit, ook na enorme swings!

Nike Tiger Woods '13 Retro White Varsity Red

DR5752-106 · Prijs vanaf €174,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Jordan 1 Retro Low Golf ‘Midnight Navy’ | DD9315-104

Nike Air Jordan 1 Retro Low Golf 'Midnight Navy' | DD9315-104
Nike Air Jordan 1 Retro Low Golf 'Midnight Navy' | DD9315-104

Naast dat hij net zo geweldig is als de originele AJ1, heeft deze golfschoen bovendien alles wat je nodig hebt om comfortabel 18 holes te spelen. Zo is het voorzien van Air demping onder de voet, een geïntegreerd profiel en een Wings logo op de hak. In de Air Jordan 1 Retro Low Golf ‘Midnight Navy’ voel je je goed, van de eerste tot laatste putt!

Air Jordan 1 Low G Golf

DD9315-104 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Jordan 6 Retro Low Golf NRG Bordeaux | DV6796-116

Jordan 6 Retro Low Golf NRG Bordeaux | DV6796-116
Jordan 6 Retro Low Golf NRG Bordeaux | DV6796-116

De Air Jordan 6 Golf NRG Bordeaux combineert het glorieuze kampioenschap van Michael Jordan met Nike’s golftechnologie. Zo heeft het een design dat de vroege jaren van MJ vertegenwoordigt, zoals snelheid en klasse. Daarnaast zit de golfschoen vol met details uit het begin van de jaren 90, zoals de zichtbare Air unit en een doorschijnende plastic zool. De colorway en de afbeelding van de kers op de veter zijn bovendien een eerbetoon aan Jordans favoriete drankje.

Air Jordan 6 Retro Low Golf NRG 'Bordeaux'

DV6796-116 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders

Opkomende Nike Golf sneakers

Op het moment van schrijven, verwachten we binnenkort de langverwachte release van de Air Jordan 6 Retro Low Golf ‘White Khaki’. Een geweldige mogelijkheid om ook een toffe golfschoen te bemachtigen. De clean colorway beschikt over helder, wit leer op het bovenwerk en wordt gecombineerd met donkerbruine tinten als accenten.

Air Jordan 6 Retro Low Golf 'White Khaki'

DV1376-100 · Prijs vanaf €127,-

Naar alle aanbieders

Een andere indrukwekkende, opkomende Nike Golf release is de ‘Play To Live’ collectie. Deze reeks bestaat uit een Air Zoom Victory Tour 3, Air Max 1 ’86 OG en Air Zoom Infinity Tour NEXT%. Elke golfschoen is voorzien van kleurrijke graphics, wat een eerbetoon lijkt te zijn aan de populaire muziekscene van de jaren 60 in Liverpool, waar bovendien The Beatles vandaan komen.

Nike Air Zoom Victory Tour 3 Golf NRG 'Play To Live'

DZ4558-100 · Prijs vanaf €193,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 1 '86 OG Golf NRG 'Play To Live'

DV1407-100 · Prijs vanaf €168,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Zoom Infinity Tour NEXT% Golf NRG 'Play To Live'

FB3124-100 · Prijs vanaf €137,-

Naar alle aanbieders

Wil je daarnaast graag op de hoogte blijven van andere komende Nike golfschoenen? Houd dan onze releasekalender in de gaten! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte en mis je geen enkele release.