Skip to content
Upcoming

Alles wat je moet weten over het nieuwe StockX Seller Program

17 juli 2021 14:00
Alles wat je moet weten over het nieuwe StockX Seller Program

StockX is één van de bekendste online marktplaatsen in de sneakerwereld. Op deze site worden niet alleen sneakers verkocht, maar ook kleding, tassen, horloges, kunst en electronica. In augustus lanceren zij het StockX Seller Program wat een aantal dingen gaat veranderen voor verkopers.

Authentificatie

Via StockX zijn veel resellers actief. Het is namelijk een veilige manier om een product te verkopen. Zodra jij je product hebt opgestuurd, checkt het bedrijf of het wel 100% echt is. Zo weet je als koper ook dat je Air Jordan 1 of Supreme shirt authentiek is en geen namaak. Als de schoen echt is komt er een groen labeltje aan te hangen met een QR-code. Bekijk het authentificatie proces hieronder.

Hoe koop je wat op StockX?

Heb je je oog op een speciale sneaker of een speciaal product in het algemeen? Zoek het op via de zoekbalk van StockX. De kans is heel groot dat ze het hebben. Je kan het product gelijk kopen via de ‘Lowest Ask’ knop of je kan een bod doen.

Zodra jouw aankoop is bevestigd gaat StockX aan de slag. Zij gaan kijken of het product wat je hebt besteld echt is, zoals in de video hier boven. Als het product 100% authentiek is wordt het naar je opgestuurd. Zo makkelijk is het dus.

Hoe verkoop je wat op StockX?

Om wat te kunnen verkopen op deze online marktplaats hoef je alleen maar een account aan te maken. Je moet als verkoper slim te werk gaan en goed bepalen wanneer jij je product te koop aanbiedt. De vraag naar het product verandert, waardoor de prijs kan dalen en kan stijgen.

Als jouw item is verkocht moet je het binnen twee dagen opsturen naar StockX. Je krijgt uitbetaald zodra het authentificatie team heeft bevestigd dat jouw product 100% echt is. In de video hieronder wordt het haarfijn uitgelegd.

Extra kosten als verkoper

Momenteel zijn er vier levels voor verkopers. Als nieuwe verkoper kom je in level één en betaal je 9,5% van jouw vraagprijs extra aan StockX. Dit kan je zien als servicekosten. Als je minimaal drie producten per jaar verkoopt kom je in level twee en betaal je 9,0% servicekosten.

Ben je een terugkerende verkoper en ben je erg bekend met StockX omdat je minimaal dertig producten verkoopt per jaar? Dan kom je in level drie. Je kan ook in dit level komen door per jaar producten met een totaalwaarde van $10,000 te verkopen. In dit level betaal je 8,5% aan het bedrijf.

Level vier is het hoogste level. Hiervoor kom je in aanmerking als je honderd producten verkoopt of een totaalwaarde van $25,000 hebt verkocht. Je betaalt dan 8% aan StockX. Dit concept gaat veranderen vanaf augustus door het nieuwe StockX Seller Program.

StockX Seller Program

Op 1 augustus 2021 zal StockX het StockX Seller Program lanceren. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee voor verkopers op het digitale platform.

Het level waar jij als verkoper in hoort wordt nu per kwartaal bepaald in plaats van per jaar. Daarnaast gaan de extra kosten met 0,5% omhoog en er komt een level vijf bij.

Waarom dit concept voordeliger is voor actieve verkopers is het volgende. Als je in level vier of vijf hoort kan je bonussen verdienen waarmee je minder kosten hoeft te betalen. Deze bonussen kan je krijgen door tenminste 60% van je bestellingen binnen 36 uur te verzenden en door tenminste 95% van je bestellingen op tijd op te sturen.

Vanaf 1 augustus zal jij als verkoper in een nieuw level worden geplaatst. Dit doen ze op basis van jouw aantal verkochte items tussen april en juli van dit jaar. Bekijk de tabel hieronder om te weten wat er per level van jou wordt verwacht.

StockX Seller Program
Image by StockX

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Met de app kan jij meldingen aanzetten voor jouw favoriete releases uit de releasekalender en kan je onze blogs lezen.