Skip to content
Upcoming

Alles wat je moet weten over de Reebok Pump

23 juni 2021 10:00
Alles wat je moet weten over de Reebok Pump

De Reebok Pump is één van de meest klassieke modellen van het merk. Er zijn ook verschillende varianten van dit model zoals de InstaPump Fury, die nu populair is.

Het ontstaan van de Reebok Pump

De Reebok Pump is ontstaan uit een probleem. In 1988 nam Nike namelijk de leiding in de sportwereld met Michael Jordan’s Nike Air modellen. Deze modellen werden succesvol doordat er lucht in de zool zat, wat ervoor zorgde dat je betere demping had tijdens het basketballen. Reebok moest wat gaan doen om succesvol te blijven, maar hoe?

Paul Fireman, toen het hoofd van Reebok, wilde een sneaker ontwerpen waarmee ze weer in de spotlight kwamen. Hij zorgde voor een team die dit moest gaan waarmaken.

Fireman’s design team zocht naar innovatie, waardoor ze op hetzelfde level zouden komen als Nike’s Air Jordan schoenen. Ze kwamen met het idee om een opblaasbare zak in de schoen te installeren. Deze zak zal zichzelf opblazen met lucht, waardoor het een beter steun geeft aan de enkel. Reebok was in het begin sceptisch, want het leek voor hen erg veel op een bloeddrukmeter.

Het design team maakte twee prototypes. Bij de één kon de consument de schoen zelf opblazen, en bij het andere prototype blies de zak zichzelf op, terwijl de drager loopt. Het hoofd van het team testte deze sneakers uit op het schoolplein van een middelbare school. De jongeren vonden het grappig om de schoen steeds op te pompen. De schoen werd een soort gimmick. Door samen te werken met nog een andere designer, Paul Brown, kreeg het prototype een nieuwe look en werd het meer een basketbalschoen.

In 1989 liet Reebok de schoen voor het eerst aan de buitenwereld zien. In november van dat jaar kwam de schoen op de markt voor $170,00, wat toen erg veel geld was voor een schoen. Het idee dat je een schoen kon opblazen via de tong van de schoen was in die tijd uniek en zeer innovatief. De Reebok Pump was zo succesvol dat de New York Times in 1990 schreef dat als de schoen een eigen bedrijf zou zijn het de vier-na-grootste van de industrie zou zijn.

ontwerp
Image by Retrobok

De verschillende Reebok Pump modellen

Reebok heeft over de jaren het Pump mechanisme in verschillende modellen gestopt. Hieronder een overzicht van deze modellen.

Reebok Pump Omni Zone II

De Reebok Pump Omni Zone II is een nieuwere versie van de allereerste Reebok Pump die je hierboven ziet. De Omni Zone II is een hoge sneaker en is bestemd voor het basketballen. Dit model is ook uitgekomen in samenwerking met basketballer Dee Brown.

Reebok Pump Omni Zone II
Image by Reebok

Reebok Pump Omni Zone II Schoenen

G57539 · Prijs vanaf €156,-

Naar alle aanbieders

Reebok Pump Omni Zone II

G57540 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders

Reebok Pump Court

De Reebok Pump Court is een lagere basketbalschoen. Dit model heeft geen veters, maar een harde plastic band op de wreef waardoor de schoen een goede aansluiting heeft. De Pump Court sneaker is momenteel in de sale bij Footshop.

Reebok Pump Court
Image by Reebok

Reebok Pump Court Brain Dead

FW4675 · Prijs vanaf €81,-

Naar alle aanbieders

Reebok Pump Supreme

De Reebok Pump Supreme is een dun en laag model. Door de dunne stof kan je voet goed ademen. Je ziet het Pump element op deze sneaker duidelijk zitten in een zigzag patroon. Dit model is ook uitgekomen in een samenwerking met Vetements.

Reebok Supreme
Image by Afound

Reebok Pump Supreme Engine (Gable Grey / White)

BS7043 · Prijs vanaf €193,-

Naar alle aanbieders

Reebok Pump Court Victory

De Reebok Pump Court Victory is een andere variant dan de Court. Deze basketbalschoen is hoger en heeft ook een langere tong. De basis van deze schoen is meestal leer, maar kan per colorway veranderen. Op de tong zit het ronde ‘Pump’ icoontje waaraan je het kan herkennen.

Court Victory
Image by Purchaze

Reebok Court Victory Pump Michael Chang

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Reebok InstaPump Fury

De Reebok InstaPump Fury is nu erg populair. De sneaker is uitgekomen in verschillende colorways. Wat zo herkenbaar is aan dit model is het ‘Pump’ element. Dit zit namelijk op het bovenwerk aan de buitenkant. Reebok is met dit model ook een samenwerking aangegaan met Maison Margiela en hebben samen een InstaPump Tabi Boot gemaakt. Momenteel is er een grote sale met veel Reebok InstaPump Fury sneakers op de website van Reebok gaande.

Reebok InstaPump Fury
Image by Reebok

Maison Margiela Tabi Instapump Fury Oxford 'Black'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Kung Fu Panda X Reebok Instapump Fury

GZ8632 · Prijs vanaf €76,-

Naar alle aanbieders

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste sneaker updates? Houd dan ons blog goed in de gaten en volg ons op Instagram.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date