Skip to content
Upcoming

Aleali May x Jordan: 4 Creatieve Collabs

12 februari 2021 10:27
Aleali May x Jordan: 4 Creatieve Collabs

Model, Stylist, Influencer en Sneaker Designer zijn slechts een greep van de vele titels die Aleali May voor haar naam kan zetten. Grote kans dus dat je haar naam al voorbij hebt zien komen. In haar carrière als stylist heeft ze met grote namen zoals Kendrick Lamar en Lil Yachty gewerkt. Daarnaast staat ze bekend om haar gecombineerde stijl van streetwear met high end fashion. Hierdoor vond Jordan haar de perfecte kandidaat om haar keer op keer een sneaker te laten ontwerpen. De beelden van haar nieuwste design heeft ze onlangs gedeeld via Instagram. In deze blog zetten we alle samenwerkingen van Aleali May x Jordan voor jou op een rijtje.

Aleali May x Jordan 1 High
Images via Nike and Instagram @alealimay

1. Aleali May X Air Jordan 1 High (2017)

In 2017 vond de eerste samenwerking van Aleali en Jordan plaats. Voor deze sneaker collab koos ze voor de Air Jordan 1 als model. Dit was de allereerste unisex Jordan die uitkwam. Als inspiratie voor het design, heeft Aleali gebruik gemaakt van herinneringen uit haar jeugd in Los Angeles. Op de schoen heeft ze verschillende texturen aangebracht. Zo is er corduroy gebruikt, dat haar deed denken aan de pantoffels die haar vader droeg. Ook is er chenille gebruikt op de swooshes, haar inspiratie voor dit materiaal kwam van vintage sport jackets.

Aleali May x Jordan Court Lux Pack
Images via Nike

2. ‘Court Lux’ Air Jordan Pack (2018)

Samen met basketbalster Mayo Moore ontwierp Aleali niet één, maar twee Jordans voor het Court Lux pack. Dit pack bestond uit hun favoriete Jordan model: een Air Jordan 1 (Aleali’s favoriet) en een Air Jordan 10 (Maya’s favoriet). Dit keer waren de sneakers speciaal voor vrouwen ontworpen. De reden hiervoor was, te benadrukken hoe belangrijk vrouwen zijn in de sport- en sneakercultuur. Het pack bestond uit gewaagde kleuren die samen voor een opvallend colorblock patroon zorgden.

Aleali May x Jordan 6 Millenial Pink
Images via Nike and Instagram @alealimay

3. Aleali May x Air Jordan 6 Retro ‘Millennial Pink’ (2019)

De kleur ‘millennial pink’ werd steeds populairder in de fashionindustrie. Het werd gezien als een veelzijdige kleur die overal mee gecombineerd kon worden. Aleali speelde in op deze trend en koos ervoor om de kleur bijna volledig te gebruiken op de Air Jordan 6. De combinatie van de stoere Jordan 6 met de zachtroze kleur zorgde voor veel lof van zowel fashion- als sneakerlovers.

Aleali May x Jordan
Images via Instagram @alealimay

4. Aleali May x Air Jordan 1 Zoom (TBA)

Na twee jaar is het eindelijk weer zo ver, een nieuwe Aleali May x Jordan collab! Vorige week liet Aleali op haar Instagram weten dat er een nieuwe samenwerking met Jordan aankomt. Opnieuw heeft ze haar favoriete model: de Air Jordan 1 onderhanden genomen. Dit keer koos ze voor gewaagde kleuren: diepblauw en diepgroen. Daarnaast heeft ze wederom unieke texturen gebruikt, zoals chenille op het Air Jordan logo.

Dat Aleali May unieke sneakers creëert, valt niet te betwisten. Met haar creatieve oog en haar vertegenwoordiging voor de black community en vrouwen, is Aleali May een echte inspiratiebron. Ben jij van plan haar nieuwste Jordan collab te kopen? Houd dan de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om de officiële releasedatum niet te missen!