Skip to content
Upcoming

Aleali May; de eerste vrouwelijke Air Jordan collaborateur komt met een nieuw sick design!

2 maart 2021 17:56
Aleali May; de eerste vrouwelijke Air Jordan collaborateur komt met een nieuw sick design!

Zijn jullie ready voor de Aleali May X Air Jordan 1 collab? Fashion icoon Aleali May werkt voor de vierde keer aan de Nike Air Jordan 1. Dit keer met de Zoom CMFT versie van het iconische silhouet.

Multifunctionele creative

Aleali May is een multifunctionele creatieveling. Naast haar werk als model en stylist, is ze ook een sneaker ontwerpster en influencer. Haar stijl is een mix van high end fashion en streetwear. Dit laat ze ook terugzien in haar designs voor Jordan. Met haar creatieve oog is ze een aanwinst voor Nike.

Eerdere Aleali May x Air Jordan collabs

1. Aleali May X Air Jordan 1 High ‘Shadow’ (2017)

In 2017 vond de eerste Aleali en Jordan samenwerking plaats. Dit was meteen de eerste vrouwelijke samenwerking aan de Air Jordan. Aleali May heeft haar Los Angeles roots in deze samenwerking met Jordan meegenomen. Ze heeft gekozen voor de Air Jordan 1, omdat dit haar favoriete silhouet is. De sneaker is gemaakt van high-end materialen en heeft veel textuur, waaronder zwart corduroy, omdat het haar doet denken aan de huispantoffels die haar vader en oom altijd droegen. Deze Jordan was de allereerste unisex Jordan die uitkwam. Op de swooshes is chenille gebruikt. De inspiratie voor dit materiaal kwam van vintage sport jackets.

Aleali x Air Jordan 1 Shadow 2017
By Nike and Aleali

2. ‘Court Lux’ Air Jordan Pack (2018)

Aleali ontwierp samen met basketbalster Maya Moore twee Jordans voor het Court Lux pack. Dit pack bestond uit Aleali’s favoriet, de Air Jordan 1 en Maya’s favoriet de Air Jordan 10 in een gewaagde colorway. De sneakers waren speciaal voor vrouwen ontworpen. De achterliggende reden hiervoor was dat ook vrouwen belangrijk zijn in de sport- en sneakercultuur.

Aleali May Court Lux 2018
By Nike and Aleali

3. Aleali May x Air Jordan 6 Retro ‘Millennial Pink’ (2019)

Aleali koos voor haar colorway de destijds trendy kleur ‘millennial pink’. Mensen zagen het als een kleur die overal mee te combineren was. Aleali speelde in op deze trend en gebruikte de kleur voor haar Air Jordan 6 ontwerp. De combinatie van de stoere, maar zacht zorgde voor veel lof van zowel fashion- als sneakerlovers.

Air Jordan 6 Retro ‘Millennial Pink’
By Nike and Aleali

De nieuwe Aleali x Air Jordan 1 ‘Zoom’

Aleali x Air Jordan 1 'Zoom'
By Aleali

Ontwerp

De schoen is uitgevoerd in de gedurfde colorway royal blauw met diepgroen. Door de beige leren tong ontstaat er een mooi contrast. Op het midden van de tong staat de letter ‘A’ van Aleali en op de hiel van de linkerschoen staat haar handtekening. Het ontwerp wordt verder aangevuld met een uitgesneden Swoosh en een verhoogde enkelkraag die beide van glinsterend satijn zijn gemaakt. Het silhouette heeft een groen met gele rubberen buitenzool. Aan de zijkant van de sneaker staat een chenille Jordan Wings logo. Dit is een knipoog naar haar eerste Air Jordan 1 collab uit 2017. De schoen wordt geleverd met een bijpassende groene schoenendoos met May’s handtekening op de bovenkant.

Release informatie

Aleali May X Air Jordan 1 ‘Zoom Comfort’ dropt op 24 maart om 09:00 uur en zal €160,- euro kosten.

Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort 'Califia'

DJ1199-400 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Wil jij deze release niet missen? Houd dan onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor alle updates.