Skip to content
Where to Cop

Ajax en adidas presenteren het derde tenue voor seizoen 2021/2022

20 augustus 2021 13:11
Ajax en adidas presenteren het derde tenue voor seizoen 2021/2022

Ajax en adidas presenteren samen met de familie van Bob Marley het derde tenue voor het seizoen van 2021/2022. Het tenue is zowel een eerbetoon aan alle Ajax-fans als voor Bob Marley zelf en zijn bekende lied ‘Three Little Birds’.

Three Little Birds

Wie ooit in de Johan Cruijff Arena heeft gezeten kent het lied. ‘Three Little Birds‘ van Bob Marley hoor je door het stadion galmen en het publiek zingt altijd hard mee.

Hoe kan het nou dat ‘Three Little Birds’ de Ajacieden zo erg verbindt? In augustus van 2008 speelde het Amsterdamse team een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cardiff City FC. Om drukte tegen te gaan werden de Ajax-fans gevraagd om nog even in het vak te blijven zitten.

Om het wachten wat plezieriger te maken was de stadion-DJ van de partij. Deze DJ speelde een hoop plaatjes af om de fans kalm te houden. Eén van deze nummers was ‘Three Little Birds’ van Bob Marley. Veel mensen kenden die lied en begonnen mee te zingen.

Sinds deze wedstrijd hoor je dit nummer ook in de Johan Cruijff Arena. Dit nummer staat voor de Ajacieden symbool voor hoop. Ook al staat Ajax achter en spelen ze wat slechter zingen de echte fans dit lied alsnog mee, want every little thing is gonna be alright!

Collectie

In de collectie zit een tenue, track top, track pants, sweater, t-shirt en schoenen. Het tenue bestaat uit een voetbalshirt, een korte broek en kousen.

De shirts zijn zwart met een rood Ajax, Ziggo en adidas logo. De drie strepen op de mouwen zijn in het rood, geel en groen, net als de randen van de mouwen. Op de linkermouw staat het Curaçao logo in het geel. Het rugnummer en de achternaam zijn ook in het geel, maar hebben een groene en rode rand.

In de kraag van het nieuwe Ajax shirt zit een kleine verwijzing naar ‘Three Little Birds’. Er staan drie vogeltjes op die leunen op de drie kruizen van Amsterdam. Ook deze vogeltjes hebben de rode, groene en gele kleuren.

ajax adidas derde tenue
derde tenue

In de collectie zit dus ook een paartje sneakers. Dit is het Samba model van adidas. Dit silhouet heeft een geschiedenis in de voetbalwereld. Ondanks dat zien we deze schoen ook veel in het straatbeeld.

De Samba heeft een bovenwerk van leer en suède en is in het zwart, net als het shirt. Op de tong staat het Ajax logo in het rood. De strepen op de zijkant zijn uiteraard weer in het rood, geel en groen.

Het model kost €90,00. Klik op de afbeelding hier onder om dit paartje te kopen.

ajax adidas samba
samba
All images by Ajax

De dochter van Bob Marley, Cedella Marley, is blij met de connectie tussen Ajax en haar familie. “Ik ben diep geroerd dat Ajax ‘Three Little Birds’ heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken mij in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als ‘Three Little Birds’ kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid.”

Bekijk alle items uit de collectie in de video hier onder.


Wil jij vaker op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.