Skip to content
Upcoming

AIR MAX DAY COMPLETE COLLECTIE!

21 februari 2017 15:24
AIR MAX DAY COMPLETE COLLECTIE!


Air is een belangrijk en iconisch onderdeel geweest van Nike sinds zijn eerste introductie op de Nike Air Tailwind. De eerste 8 jaar was de Air verborgen. Maar in 1987 veranderde dit volledig met de Air Max 1. De revolutie was begonnen en hij verspreidde zich erg snel. Naast het succes in de sport wereld werd de sneaker ook gezien als een lifestyle product. Na 30 jaar blijft de Air Max groeien en zich evolueren.

Op 26 maart 2017 is het de 30e verjaardag van de Air Max 1, de sneaker die de Air innovatie zichtbaar maakte.

Om dit te vieren zullen er in maart een aantal iconen, remixen en innovations van de Air Max releasen. Deze collectie bevat ook de langverwachte Nike Air VaporMax, die het potentieel van de Air heel goed laat zien.

Nike Air Max 1 “Anniversary”
Dit was de Air Max waar het allemaal begon. De door Tinker Hatfield ontworpen sneaker was uitgebracht in 1987 in 3 klassieke colorways: “White/Red & Grey” en de “White/Blue & Grey”. Het icoon, de OG red, zal terugkeren in zijn oude shape.

Nike Air Max Jewell WMNS
Deze sneaker is geïnspireerd door de air Max Plus. De Air Max Jewell is het tweede women’s-only Air Max model.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit
De Air Max 90 OG was snel een bekend en gewaardeerde sneaker. Dit kwam vooral door zijn infrarood colorway. Deze sneaker kent twee nieuwe innovaties. De flyknit upper, die de flexibiliteit van de sneaker vergroot. En de cored-out midsole die het gewicht verlicht en het comfort vergroot.

Nike Air Max 1 Atmos Elephant
De Air Max 1 Atmos Elephant was de ongetwijfeld winnaar van de Air Max Day 2016 “Vote Back” campagne. De samenwerking tussen Nike en de bekende Japanse retailer, Atmos is een wereldbekend release geweest. De collab maakt gebruik van een bekend Nike motief, de elephant print, en dit wordt in contrast gebracht met een subtiele jade kleurige swoosh. Deze sneaker was onderdeel van “The Zoo Pack” uit 2006.

Nike Air Max LD-Zero
Deze sneaker was ontworpen voor Air Max Day 2016 door de legendarische streetwear designer Hiroshi Fujiwara. De LD-Zero is een mix tussen een subtiele upper, geinspreerd door de jaren 70 Nike LD1000 en de 360 Air Max Unit die voor het eerst het daglicht in 2006 zag. Het resultaat van deze combinatie is een origineel design die nieuwe en oude stijle combineert.

Nike Air Max 1 “Master”
Een combinatie van materialen van de meest zeldzame en gewilde Air Max 1 colorways in de Air Max geschiedenis. Deze “30th Anniversary edition” is veel sneakergraals in 1. De colorway heeft invloeden van de Atmos Viotech, Atmos Safari, Patta Chlorophyll, Patta x Parra Burgundy, OG Red OG Blue en de Kid Robot.

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE
Om het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 te vieren arriveert de Nike Air Max 1 Ultra 2.0! Gezien als de meest innovatieve Air Max 1 op het moment. Deze sneaker verschijnt in een cored-out ultra midsole die er voorzorg dat de sneaker nog lichter is dan normaal. De “3.26” wordt geplaatst op de tongue van de sneaker, die de verjaardag van de sneaker markeert.

Nike Air VaporMax
Welkom bij de hergeboorte van de Air! Deze flexibele flyknit upper rust op een radicaal vernieuwde Air midsole, die volledig bestaat uit Air. De Nike Air VaporMax laat de Air Revolutie weer shinen en laat zien dat de Air een waar stukje kunst is.

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!