Skip to content
Where to Cop

Air Max Day 2018 line-up

19 februari 2018 13:42
Air Max Day 2018 line-up

Air Max day 2018 valt dit jaar op 26 maart en komt dus steeds dichterbij. Het is een dag die volledig in het teken staat van verschillende Air Max modellen. Op deze dag worden er meerdere paar sneakers in een keer gereleased met als doel om het publiek te informeren over oude en nieuwe modellen. Nike heeft daarover al wat informatie naar buiten laten komen tijdens een pre-launch.

In Shanghai werden tijdens een pre-launch evenement de nieuwe modellen van dit jaar gepresenteerd. Er komen onder andere schoenen uit in OG colourways maar ook releases die weer opnieuw uitgebracht zullen worden zoals het Animal Pack. Ook twee opvolgers van ‘The Ten’ door Virgil Abloh zullen erbij zitten. In deze blog kan je hier meer over lezen.

Sommige modellen zoals Air VaporMax Plus, Air Max 93, Air Max 180 en een colourway van Air Max 270 zijn nu al verkrijgbaar via Nike SNEAKRS. Klik hier om alle modellen te bekijken en/of te shoppen.

Hieronder staat de line-up van Air Max Day 2018 ook al op een rijtje. Met foto’s die gemaakt zijn tijdens de pre-release en wat informatie over de schoen zelf.


Air Max 270 in drie nieuwe colourways 

De onlangs onthulde Air Max 270 zal ook bijdragen aan de herdenking van Air Max Day met nieuwe kleurstellingen. Het nieuwe model is de eerste Air Max-sneaker die specifiek is ontworpen voor lifestyle. Dit model heeft een grote heel bag van 32 mm ​​en is daarmee de hoogste op een Air Max-sneaker tot nu toe.

Air Max Vapormax 2.0 Flyknit

De innoverende hardloopschoen van Nike die gedurende 7 jaar is ontwikkeld, is alweer vernieuwd. De Nike Air VaporMax Flyknit 2 heeft de meeste Air tot nu toe aangezien het onder de schoen aan een stuk door loopt. Daardoor voelt de schoen heel licht en flexibel. Voor de Nike collectie ‘The Ten’ van Virgil Abloh, van het modemerk Off-White, is Nike VaporMax al gebruikt. De nieuwe modellen lijken dan ook veel op de VaporMax uit ‘The Ten’ alleen dan in twee nieuwe colourways.

Nike Air Max 1/97 ‘Vote Forward’ SW

Sean Wotherspoon, een van ’s werelds beroemdste verzamelaars van vintage schoenen en kleding, ontwierp de Air Max 1/97 SW voor Vote Forward 2017. Het design is gekozen door middel van stemmen. Het ontwerp laat zijn passie voor de cultuur van de jaren 80 zien, en tegelijkertijd ook de invloed van vintage petten van corduroy, zijn eigen geliefde Virginia en LA, en zijn twee favoriete sneakers: de Air Max 1 en de Air Max 97.

Air Max Atmos Animal Pack 2.0

Voor Air Max Day 2018 komt Nike met de Air Max Atmos Animal 2.0 Pack.Het ontwerp van de Japanse boetiek plaatst een pony-geïnfundeerd bovenwerk en combineert een cheetah-, zebra- en tijgerprint. Atmos en Nike zetten, met de komst van de derde re-release, de traditie voort van het terugbrengen van de iconische samenwerkingen. Wil je meer weten over dit model? Klik dan hier.

Air Max 180 ‘Ultramarine’ 

Ook het iconische Air Max 180 model keert weer terug. De sneaker maakte zijn debuut in 1992 en heeft 180 graden zichtbare lucht. En om de nadruk te leggen op het verleden hebben ze als coulourway gekozen voor een OG genaamd ‘Ultramarine’.

Air Max 93

Een ander iconisch model dat ze weer terugbrengen is het Air Max 93-model dat het model Air Max 180 overtreft dankzij het blootstellen van 270 graden lucht in plaats van 180. Bovendien werd een kraag van neopreen toegevoegd voor meer comfort en gemakkelijk in- en uitstappen.

Air VaporMax 97

De Nike Air VaporMax 97 bevat een combinatie van de twee iconische voorbeelden van Air uit het verleden en het heden. De Air Max 97 heeft dezelfde iconische designlijnen en het bovenwerk volgt het voorbeeld van de revolutionaire Air-Sole unit over de gehele lengte die de Air VaporMax ook heeft.

Vanaf linksboven: Nike VaporMax Flyknit 2.0, Nike Air Max 93, Nike Air Max 180, Nike Air Max 270, Nike VaporMax Plus, Nike Air VaporMax 97 and Air Max 1/97 Vote Forward SW

Als je op de hoogte wil blijven over exacte releasedatums houd dan onze releasekalender in de gaten.