Skip to content
Upcoming

Deze Air Max 90 is geïnspireerd op Onigiri

9 februari 2021 16:45
Deze Air Max 90 is geïnspireerd op Onigiri

Nike komt altijd met nieuwe ideeën voor hun sneakers. Dit keer is de Air Max 90 geïnspireerd op de gemakswinkel Onigiri. Onigiri zijn geruide Japanse rijstballen en komen vaak in drie- of vierhoekige vormen. Lees hieronder meer over de Air Max 90 ‘Rice Ball’.

Over de Air Max 90

In 1987 had Nike een flinke doorslag door middel van de Air Max 1. Dit was de eerste keer dat er een zichtbare Air Unit te zien was op een sneaker. De sneaker was geïnspireerd op het Centre Pompidou, een gebouw in Parijs waar alle leidingen aan de buitenkant van het gebouw te zien zijn. Door het succes van de Air Max 1 werd de Air Max serie doorgezet en bracht Nike in 1990 de Air Max 90 uit, waar de sneaker toen nog onder de naam Air Max III ging. De Air Unit werd nog beter zichtbaar gemaakt door een gekleurd deel rondom het gebied. De eerste colorway die op de sneaker kwam was de ‘Infrared’ colorway. Hier werden zwart, wit en grijze kleuren gecombineerd met een fel rode kleur. Tot op de dag van vandaag is de ‘Infrared’ bij vele nog steeds favoriet.

Nike Air Max 90 ‘Rice Ball’ | DD5483-010

De Air Max 90 ‘Rice Ball’ is volledig getransformeerd in een Onigiri. Het bovenwerk heeft voor een groot deel een zeewier zwarte kleur gekregen. Daarnaast hebben de eyelets een doffe witte kleur en representeren zo de rijst. Een opvallende blauwer kleur is gebruikt voor de Swoosh, outsole en gebied rondom de Air Unit. Een ander leuk detail dat is gebruikt op de sneaker is de pull tab op de tong. Dit representeert de opening van het eten. Op de insole is er een afbeelding van rijst geplaatst met het Nike logo in het blauw.

De releasedatum is helaas nog onbekend voor de Air Max 90 ‘Rice Ball’, maar kunnen de sneaker ergens in de aankomende weken verwachten bij Nike. Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste releases, sneaker nieuws en shock drops, download dan onze app. Check hieronder de afbeeldingen.


Nike Air Max 90 'Rice Ball'

DD5483-010 · Prijs vanaf €130,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Rice Ball'
Air Max 90 'Rice Ball'
Air Max 90 'Rice Ball'
Air Max 90 'Rice Ball'
Air Max 90 'Rice Ball'
Images by Nike