Skip to content
Upcoming

De Air Max 90 ‘Evolution of Icons’ beschikt over klassieke colorways

18 december 2020 16:49
De Air Max 90 ‘Evolution of Icons’ beschikt over klassieke colorways

De Air Max 90 bestaat al 30 jaar en kennen we inmiddels in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Nu gooit Nike een aantal van de klassieke Air Max 90 colorways bij elkaar en creëert zo een unieke en opvallende sneaker.

De Air Max 90 of Air Max III kwam voor het eerst uit in 1990 in de ‘Infrared’ en ‘Laser Blue’ colorway. De Air Max 90 was de derde sneaker in de Air Max serie en wordt samen met zijn oudere broer, de Air Max 1, gezien als de twee meest populaire uitvoeringen van de Air Max serie. De gabber cultuur pakte eind jaren 90 samen met de Air Max BW, de Air Max 90 op als signature Air Max silhouet, en de schoen verwierf zo cult status binnen die scene.

Nike Air Max 90 ‘Evolution of Icons’ | DA5562-001

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van mesh, leer en suède. Kijkend naar de kleuren zien we gelijk al een bekende kleur op de zool. Deze kleur kunnen we kennen van de ‘Infrared’ colorway. Aan de voorkant van de outsole zien we een blauwe kleur terug komen die afstamt van de OG ‘Laser Blue’ Air Max 90. De bovenste eyestays hebben een ‘Volt’ kleur met de suède Swoosh in het licht blauw. Een leuke detail op de Air Max 90 is het Nike logo op de tong. Deze is rood gekleurd met verschillende kleuren op de achtergrond. De sneaker wordt afgerond door een rode mini Swoosh op de mudguard.

De Nike Air Max 90 ‘Evolution of Icons’ komt uit in 2021. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om nooit meer een sneaker release te missen.


Nike Air Max 90 'Evolution of Icons'

DA5562-001 · Prijs vanaf €148,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Evolution of Icons'
Air Max 90 'Evolution of Icons'
Air Max 90 'Evolution of Icons'
Air Max 90 'Evolution of Icons'
Images by Nike