Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 1 ‘Stitch’ is gemaakt met gerecycled materiaal

29 september 2020 20:10
De Nike Air Max 1 ‘Stitch’ is gemaakt met gerecycled materiaal

Nieuwe colorways voor de Air Max 1 blijven maar boven water komen. Laatst zagen we al dat er een ‘Live Together Play Together’ colorway aan zit te komen en dat de Air Max 1 Powerwall in een ‘Pink Lemonade’ colorway snel verschijnt. Nu zijn de beelden opgedoken van de Air Max 1 ‘Stitch’ en ó wat wordt dit weer een heerlijke release.

De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker die een zichtbare Air Unit had. Op 26 maart 1987 kwam de sneaker uit samen met de eerste televisie reclame van Nike. De Air Max 1 is ontworpen door Tinker Hatfield. Mensen verklaarde hem eerst voor gek, nadat hij liet weten dat er een zichtbare Ait Unit in de sneaker kwam te zitten. Ze zeiden dat het een gat was in het model en dat het nooit lang mee zou gaan. Nu 33 jaar laten is de Air Max 1 nog steeds een van de grootste modellen van Nike, en zal het wel even duren voordat de sneaker niet meer te zien is in het straat beeld.

Nike Air Max 1 ‘Stitch’ | CT1643-100

De basis van de sneaker is gemaakt van gerecycled materiaal. Het paneel van de mudguard, dat geheel doorloopt naar de achterkant van de sneaker, is gemaakt van zacht zwart leer met een gele mini Swoosh een de zijkant. De midfoot heeft een rode kleur gekregen en is gemaakt van gerecycled textiel, dat ook weer is te vinden op de hiel en aan de bovenkant van de eyestay, alleen is het materiaal hier blauw gekleurd. Over de bovenkant van de mudguard en rondom de witte Swoosh loopt een blauwe stitching, wat een erg mooi detail geeft aan de sneaker. Onder het bovenwerk zit een witte mid- en outsole gecombineerd met een blauwe Air Unit.

Een releasedatum voor de Nike Air Max 1 ‘Stitch’ is nog niet bekend en is het afwachten op een release datum. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike Air Max 1 NRG 'Recycled'

CT1643-100 · Prijs vanaf €113,-

Naar alle aanbieders
Air Max 1 'Stitch'
Air Max 1 'Stitch'
Images by Solebyjc